6 produkti no kuriem jāatsākas, ja vēlies vingru augumu

© Scanpix

Šeit apkopoti produkti un produktu grupas, kuras traucē nomest lieko svaru, veicina vēdera uzpūšanos un pasliktina pašsajūtu. Atsakies no šiem produktiem un pirmos rezultātus novērosi jau pēc nieka 7 dienām!

Sāls. Ēdot sāļus ēdienus organismā pastiprināti uzkrājas ūdens, kurš traucē veselīgai vielmaiņai un padara ķermeni uzblīdušu.

Ēdieni ar augstu ogļhidrātu saturu. Bez šaubām, makaroni, kartupeļi un maize garšo teju katram, tomēr tieši šie ēdieni ir slaiduma lielākie ienaidnieki. Brokastu sviestmaizi ieteicams aizstāt ar vārītu olu, kādu svaigu augli vai siera gabaliņu. Ja vēlies tomēr uzņemt ogļhidrātus, ēd vairāk brūnos rīsus vai griķus.

Piens. Mazās devās piens ir labs un noderīgs, tomēr lielā daudzumā tas var veicināt vēdera piepūšanos un izraisīt nepatīkamus baluks efektus. Piena patēriņa samazināšanu iespējams kompensēt ar noderīgiem skābpiena produktiem, piemēram kefīru vai jogurtu.

„Nepareizie” augļi. Visi augļi ir veselīgi, bet daži no tiem var veicināt zināmu svara pieaugumu. Ja vēlies tievēt tad vīnogas, banānus, bumbierus un  meloni ēd pēc iespējas retāk.

Asi ēdieni. Ēdot asus ēdienus mūsu kuņģis izdala papildus skābi, kas var izsaukt kairināšanu un novest pie vēdera uzpūšanās, turklāt veicināt tūlītēju vēdera izeju.

Kofeīns, alkohols, rafinētais cukurs  - no šā visa jāatsakās  vai vismaz to patēriņš jāsamazina līdz minimumam, ja vingrs ķermenis ir tas pēc kā tu tiecies. Visi šie trīs produkti veicina tauku uzkrāšanos organismā un pavājina vielmaiņas procesus.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

Veselība

Atpazīt atkarības problēmu kādam, kuru pazīstat, var būt grūtāk, nekā šķiet. Amerikas Atkarības medicīnas biedrība (ASAM) definē atkarību kā hronisku slimību, kas ietekmē smadzeņu atalgojumu, motivāciju un atmiņas funkcijas. Kāds ar atkarību alkst pēc vielas vai citiem uzvedības paradumiem. Viņi bieži ignorē citas dzīves jomas, lai piepildītu vai atbalstītu savas vēlmes, raksta healthline.