Visbiežāk traumas gūst Žurkas, Tīģera un Vērša gadā dzimušie

© f64

Saskaņā ar Austrumu kalendāru šodien, 19. februārī, iestājas Zaļās Koka Kazas gads. Sagaidot Kazas gadu, apdrošināšanas sabiedrība “BTA Insurance Company” SE apkopoja statistiku par pērn pieteiktām apdrošināšanas atlīdzībām nelaimes gadījumu apdrošināšanā un secināja, ka 2014. gadā visbiežāk dažādos nelaimes gadījumos iekļuvuši un traumas guvuši Žurkas, Tīģera un Vērša gadā dzimušie cilvēki. Analizējot datus pēc vidējām izmaksātajām apdrošināšanas atlīdzībām par vienu gadījumu, BTA secinājusi, ka nopietnākas traumas pērn guvušas Kazas gadā dzimušās sievietes un Čūskas gadā dzimušie vīrieši.

Saskaņā ar BTA statistiku TOP 3 ķīniešu horoskopa zīmes pēc pērn pieteikto traumu skaita ir Žurka, Tīģeris un Vērsis, proti, šajos gados dzimušie klienti pērn pieteikuši visvairāk atlīdzību par gūtajām traumām. Pārējās horoskopu zīmes pēc pērn saņemto atlīdzību pieteikumu skaita sarindojas šādā secībā:

4. Kaķis

5. Gailis

6. Cūka

7. Pērtiķis

8. Pūķis

9. Zirgs

10. Kaza

11. Čūska

12. Suns

Apkopojot datus pēc klientu dzimuma, BTA secinājusi, ka pērn kopumā vīrieši teju divas reizes vairāk guvuši traumas nekā sievietes. Analizējot pērn pieteikto atlīdzību skaitu par gūtajām traumām pēc BTA klienta dzimuma un ķīniešu horoskopa zīmes, BTA secinājusi, ka vislielākais risks gūt traumu ir Vērša, Kaķa un Tīģera gadā dzimušajām sievietēm un Žurkas, Gaiļa un Zirga gadā dzimušajiem vīriešiem.

Iveta Rijniece, apdrošināšanas sabiedrības “BTA Insurance Company” SE Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore: “Lai arī katrai horoskopa zīmei ir savas rakstura īpašības, kas, iespējams, ietekmē cilvēku rīcību, jāatzīmē, ka traumu gūšanas risks nereti palielinās tieši neapdomīgas un neuzmanīgas cilvēka rīcības rezultātā. Raugoties uz pērnā gada datiem par pieteiktajiem nelaimes gadījumiem, jāatzīmē, ka visām horoskopa zīmēm raksturīga viena kopīga tendence, proti, teju 50 % no visu horoskopa zīmju pārstāvjiem, kuri pērn guvuši kādu traumu, bijuši vecumā līdz 30 gadiem, tai skaitā bērni. Ņemot vērā, ka bērnu gūto traumu skaits pēdējo gadu laikā arvien turpina pieaugt, aicinām vecākus īpaši pieskatīt savus bērnus un rūpēties par bērnu drošību.”

Veselība

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests plāno samazināt brigāžu skaitu nakts stundās, pamatojot to kā darbu efektivitātes rādītāju uzlabošanā. Taču patiesais iemesls šādām pārmaiņām ir uzdevums samazināt budžeta izdevumus valsts pārvaldē, un nākamā gada budžeta projektā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam paredzēts izdevumu samazinājums par 1,6 miljoniem eiro.

Svarīgākais