Gripas aktivitāte aizvadītajā nedēļā samazinājusies

© F64

Aizvadītajā nedēļā gripas aktivitāte samazinājusies, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Dati liecina, ka monitoringā iesaistītajās 68 ģimenes ārstu praksēs iepriekšējā nedēļā reģistrēti 432 jauni gripas gadījumi, kas ir par 169 gadījumiem mazāk nekā nedēļu iepriekš.

SPKC epidemiologi prognozē, ka gripas aktivitātes samazināšanās varētu saglabāties arī turpmākajās nedēļas.

Epidemiologi gan atgādina, ka joprojām novērojama plaša gripas izplatība - gripas gadījumi reģistrēti deviņās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām, un visur tās intensitāte pārsniedza epidēmijas slieksni jeb 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Visaugstākā saslimstība reģistrēta Jelgavā un Jūrmalā.

Monitoringa dati liecina, ka visvairāk jauno gripas gadījumu reģistrēti bērniem vecumā no pieciem līdz 14 gadiem. Šajā vecuma grupā novērots arī lielākais saslimstības kritums - no 2024,3 gadījumiem nedēļu iepriekš līdz 1366,2 gadījumiem aizvadītajā nedēļā uz 100 000 iedzīvotāju.

Dati liecina, ka, saslimstībai ar gripu samazinoties, uzlabojusies arī skolu un bērnudārzu apmeklētība.

Kā ziņots, 20.janvārī vairākās pilsētās saslimstība ar gripu sasniedza epidēmijas apmērus, tāpēc SPKC izziņoja gripas epidēmijas sākumu valstī.

 

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".

Svarīgākais