Pasaules pretvēža dienā tiešraidē atbildēs uz jautājumiem

© UICC

Šogad Pasaules Pretvēža dienā, 4. februārī, Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība Dzīvības koks, atgādinot – rūpes par savu veselību nedrīkst atlikt -, ikvienu aicina skatīties tiešsaistes diskusijas ar ekspertiem.

„Mūsu pieredze liecina, ka informācijas nevar būt pārāk daudz, tāpēc šogad Pretvēža dienā vēlreiz aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju nebūt vienaldzīgam pret savu veselību,” uzsver Dzīvības koks valdes priekšsēdētāja Gunita Berķe. Tiešsaistes diskusiju ietvaros tiks aktualizētas tēmas, kuras šogad kā prioritāras izvirzījusi Starptautiskā vēža kontroles savienība (UICC) – veselīgs dzīvesveids, savlaicīga diagnostika, ārstēšanas pieejamība un dzīves kvalitātes uzlabošana pēc vēža.

Tiešraidi varēs vērot 4. februārī no vieniem līdz trijiem dienā biedrības virtuālajā mājvietā www.dzivibaskoks.lv. Jautājumus ir iespēja iesūtīt jau iepriekš – dzivibaskoks@dzivibaskoks.lv, kā arī uzdot tiešraides laikā. Diskusijas būs par veselīgu dzīvesveidu, savlaicīgu diagnostiku (kā zināt, kad doties pie ārsta, kā gatavoties ārsta vizītei, kādas skrīninga programmas pieejamas Latvijā?), ārstēšanas pieejamību (kādas ir manas tiesības saņemt noteiktus veselības aprūpes pakalpojumus?) un par dzīvi pēc vēža (ko nozīmē dzīves kvalitāte pēc diagnozes „vēzis”? Kas ir psihosociālā rehabilitācija?)

 

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".

Svarīgākais