DIĒTA: Iedarbīgā gurķu diēta ātrai svara zaudēšanai

© Scanpix

Gurķi regulē vielmaiņu, stiprina nervu sistēmu, attīra asinis, atjauno ķermeņa šūnas. Gurķi ir vērtīgi, jo satur kalciju, kas veicina izvadīt no organisma lieko šķidrumu un vāramo sāli. Gurķu sula ir viena no labākajiem, dabiskajiem urīndzenošajiem līdzekļiem, jo satur 95% ūdeni, kā arī izvada no organisma toksīnus, stiprina nervu sistēmu un asinsvadus.

Ja vēlaties ieturēt gurķu diētu, papildus ieteicams lietot ar vitamīniem bagātus augļus un dārzeņus vai vienkārši papildus lietot vitamīnus. Ar to palīdzību, pie zaudētajiem kilogramiem klāt iegūsiet vēl labu izskatu un pašsajūtu.

Šīs diētas efektivitāte slēpjas tās komponentos - gurķos un kefīrā. Kefīrs skaitās viens no diētiskākajiem produktiem, viegli pārstrādājās un nekairina kuņģa sieniņas, bet pienskābe, kura atrodas kefīrā, palīdz kuņģim labāk pārstrādāt barību. Saliekot šos abus komponentus (gurķis un kefīrs) kopā šī diēta ļoti labi attīra visus organisma iekšējos orgānus.

Pirmais variants: 

Uzturā drīkst lietot tikai kokteiļus, kuru sastāvā ir gurķis un kefīrs. Lai pagatavotu šādu kokteili jāņem 1,5 litri 1% kefīra un jāsarīvē uz rīves 1 garais gurķis.

Šo diētu var izmantot, ja ātri jānomet vairāki kilogrami. Dienā ar šīs diētas palīdzību iespējams zaudēt līdz 2 kg. Tomēr, ilgāk par 5 dienām šādu diētu nevajadzētu izmantot, jo tik liela svara zaudēšana tik īsā laikā var iedzīt organismu "stresā".

Otrais variants:

Šīs variants domāts 7 dienām. Diēta nav sarežģīta, jo dienas gaitā var neierobežotā daudzumā ēst gurķus un dzert kefīru līdz 2 litriem dienā.

No gurķiem var taisīt dažādus salātus, kuri ir sajaukti ar olīveļļu, liesu krējumu, dillēm, lokiem vai citrona sulu. Klāt var dienā apēst 100 gramus vārītas, liesas zivs vai vārītu vistas fileju bez sāls.

Informācija sagatavota pēc dzivosimskaisti.blogspot.com