SKAISTUMS: Izplatītākie matu kopšanas mīti

© pinkyhasabrain.com

Izmantojot pareizus produktus un veidošanas paņēmienus, ikviens var iegūt tieši tādu matu sakārtojumu, kādu vēlas. Reizēm tas šķiet neiespējami, bet tikai tāpēc, ka tam traucē dažādi sabiedrībā nostiprinājušies uzskati, kas patiesībā ir balstīti uz mītiem.

Sadarbībā ar matu kopšanas speciālistiem atmaskojam visizplatītākos mītus un skaidrojam, cik daudz patiesības ir vispopulārākajos mītos par matu kopšanu.

1. Bieža ieveidošana padara matus sausus

MĪTS. Produkti, kas satur kopjošas sastāvdaļas, patiesībā var palīdzēt aizsargāt matus pret bojājumiem. Tāpēc ir svarīgi izmantot tieši tavām vajadzībām piemērotus un kvalitatīvus produktus.

2. Lai iegūtu vislabāko efektu no karstajām veidošanas ierīcēm, ar tām jāieveido sausi mati

PATIESĪBA. Pirms lokšķēru vai taisnotāju izmantošanas, matiem ir jābūt pilnībā sausiem, tomēr, lai novērstu bojājumus, ir vienlīdz svarīgi sagatavot matus veidošanai ar pret karstumu aizsargājošu līdzekli.

3. Matu putas apjomam jāieklāj pie matu saknēm

PATIESĪBA. Matu putas, kas paredzētas apjoma palielināšanai, jāuzklāj pie matu saknēm, lai tās padarītu matus ievērojami kuplākus, tomēr jāatceras, ka nevajadzētu izmantot pārāk daudz putu.

4. Ļoti taisniem matiem nav iespējams piešķirt apjomu vai lokas

MĪTS. Ar pareizajiem ieveidošanas produktiem, piemēram, matu putām un matu laku, var radīt ilgnoturīgu apjomu. Savukārt, lai radītu lielas un skaistas lokas, vienkārši jāizmanto lielas lokšķēres.

5. Lokaini mati nekad nebūs mirdzoši

MĪTS. Ja izmantosi produktus, kuru sastāvā ir keratīns, tad tavi mati būs mirdzošāki un koptāki, vienalga, vai tie ir lokaini, viļņaini vai taisni.

6. Lokaini mati ir sausāki nekā taisni mati

PATIESĪBA. Lokaini mati patiešām ir sausāki, tāpēc ir jo īpaši svarīgi tos aizsargāt. Matu putas ar keratīnu baro matus, novērš spurošanos un padara lokas izteiksmīgākas.

Veselība

Valstij joprojām nav funkcionējošas sistēmas zāļu nodrošināšanai iedzīvotājiem krīzes situācijā, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas nacionālā zāļu apgādes asociācija (LNZAA), kas savulaik tika dibināta kā zāļu lieltirgotāju asociācija un kuras mājaslapā kā biedri norādīti uzņēmumi "Recipe+", "Tamro" un "Magnum Medical".

Svarīgākais