Sirmgalvis gūst smadzeņu kontūziju, mēģinot iekāpt sabiedriskajā transportā

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā pirmdien, 1. septembrī, tika nogādāts kāds 84 gadus vecs sirmgalvis, kurš guvis smagu galvas traumu, kāpjot sabiedriskajā transportā.

Sirmgalvim mediķi konstatējuši galvas smadzeņu kontūziju. „Pēc aculiecinieku teiktā, vecais vīrs bija pienācis pie autobusa, nospiedis pogu durvju atvēršanai, bet tajā brīdī autobuss uzsāka kustību. Sirmgalvis, zaudējot līdzsvaru, krita, atsitoties ar galvu pret asfaltu,” stāsta Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs. Cietušais tika stacionēts Neiroķirurģijas nodaļā.

Slimnīcā nra.lv pastāstīja, ka trauma ir smaga, situācija nopietna, taču mediķi cerīgi raugās uz sirmgalvja atveseļošanos. Pacients ir pie samaņas.

Kopumā 1. septembrī valsts lielākajā Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā palīdzība tika sniegta 213 pacientiem, 62% no tiem tika ievesti ar neatliekamās palīdzības brigādēm, 44% stacionēti.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.