Šofera transportēšana pēc insulta uz Latviju izmaksā ap 20 000 eiro

© f64

Tālbraucēja šofera transportēšana pēc insulta uz Latviju "If Apdrošināšanai" izmaksājusi gandrīz 20 000 eiro.

Kāds tālbraucējs autovadītājs, kurš komandējuma laikā Itālijā saslima ar insultu, nesen pārvests uz mājām Latvijā, lai turpinātu ārstēšanos. Cietušā stāvoklis joprojām ir ļoti nopietns, tādējādi viņa transportēšana uz Latviju tika organizēta ar specializēto medicīnisko lidmašīnu, kuras izmaksas sedza apdrošināšana.

"Autovadītāja veselības stāvoklis pat pēc septiņu nedēļu ilgas ārstēšanās slimnīcā joprojām bija tik nopietns, ka pārvešana uz Latviju ar sauszemes medicīnisko auto bija pārāk riskanta. Tā kā viņš bija jātransportē guļus stāvoklī, tika pieņemts lēmums viņu transportēt ar specializēto medicīnisko lidmašīnu medicīnas darbinieku uzraudzībā, kuras izmaksas bija 18 770 eiro. Tās sedza autovadītāja darba devēja uzņēmuma iegādātā ceļojumu apdrošināšanas polise, kurā bija paredzēti arī transportēšanas izdevumi," paziņojumā medijiem informē "If Apdrošināšanas" Personu atlīdzības grupas vadītāja Ilma Svekre.

Savukārt izdevumi par septiņu nedēļu ilgo ārstēšanos kādā no Itālijas valsts slimnīcām tika segti ar Eiropas veselības apdrošināšanas kartes (EVAK) palīdzību. EVAK karte neaizstāj ceļojuma apdrošināšanu, bet gan papildina to. Konkrētajā gadījumā transportēšanas izdevumus sedza apdrošināšana, jo EVAK neparedz šādu veida atlīdzību. EVAK karte garantē nepieciešamās un neatliekamās medicīniskās veselības aprūpes sniegšanu tādā pašā apjomā, kādā tā tiek nodrošināta tās valsts pilsoņiem, kurā atrodas EVAK kartes īpašnieks. Šādu palīdzību sniedz ārstniecības iestādes un ārsti, kuri attiecīgajā valstī nodrošina valsts garantētos veselības aprūpes pakalpojumus.

Veselība

Katrs trešais 13 gadus vecs zēns cieš no liekā svara, un arī meiteņu vidū aptaukošanās problēma ir aktuāla - paaugstināts ķermeņa masas indekss ir katrai piektajai pusaudžu vecuma meitenei, liecina Slimību un profilakses kontroles centra (SPKC) dati.