Apinis: Sergejs Matasovs nav resertificēts mediķis

© F64

Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis norāda, ka Sergejs Matasovs, kurš Latvijas plašsaziņas līdzekļos tika pieminēts kā ķirurgs, kurš it kā ir devies glābt cietušos separātiskās Doņeckas republikas kaujniekus, patiesībā varētu nebūt resertificēts mediķis.

"Vēlos sniegt tikai oficiālu Latvijā pieejamu informāciju– Latvijas Ārstu reģistrā Sergeja Matasova nav– tātad Latvijā šis kolēgis nestrādā vismaz 8 gadus. Kolēģim Matasovam ir bijis sertifikāts uroloģijā (nevis ķirurģijā vai traumatoloģijā– tieši šo jomu speciālistus sagaida Doņeckas kaujnieki) līdz 2002. gadam. Sertifikāts nav pagarināts, jo kolēģis pats uz resertifikāciju nav ieradies, proti, nav varējis uzrādīt savu padarītā darba apjomu un savu veikumu tālākapmācībā," norāda P. Apinis. "Pēc Latvijas Ārstu biedrības rīcībā esošās informācijas kolēģis Matasovs kā urologs nav strādājis stacionārā, tātad– nav operējis. Grūti pateikt, cik lielu pienesumu karadarbības plosītajā Doņeckā sniegs ambulators urologs, kas ilgus gadus nav praktizējis. Par iemesliem, kādēļ kolēģis pārstājis praktizēt, šobrīd pieejamā informācija nav viņam glaimojoša."

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".

Svarīgākais