Mediķu aprūpē nonākuši ar līmi, augu maisījumiem un alkoholu apreibinājušies pusaudži

© Scanpix

Vakar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi nogādājuši slimnīcā četrus 12 līdz 14 gadu vecus pusaudžus, kuri centušies apreibināties ar līmi, augu maisījumiem un alkoholu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NMPD speciāliste Inga Vītola, Kurzemē pie 12 un 13 gadus veciem zēniem mediķus izsaukuši policijas darbinieki, kuri pieķēruši bērnus uz ielas ostam līmi.

Savukārt Rīgā slimnīcā nogādāta 14 gadus veca meitene, kurai sākušies uzvedības traucējumi pēc augu maisījumu smēķēšanas, bet Zemgalē pēc alkohola pārdozēšanas mediķu aprūpē nonākusi 12 gadus veca meitene.

Kā ziņots, kopumā NMPD vakar saņēmis 1068 izsaukumus, no kuriem 180 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Veselība

Kartupeļi ir neatņemama latviskas virtuves un arī kultūras koda sastāvdaļa, tomēr modernā dzīvesveida piekritēju vidū par šo ogļhidrātiem bagāto dārzeni cirkulē dažādi mīti - netrūkst pat tādu, kas tieši tupeņus vaino daudzās veselības problēmās un mudina neēst vispār. Lai saprastu, vai ieguvums no vecmāmiņas kartupeļu talkas ir tikai rudenīgas bildes sociālo tīklu profiliem, vai tomēr vērtīgi ir arī paši kartupeļi, ko gatavot visa gada garumā, nacionālais mazumtirdzniecības veikals ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni skaidro četrus populārākos mītus par kartupeļiem.

Svarīgākais