Ilgi uzturoties saulē, pusaudze gūst karstuma dūrienu

© Daiga Kalniņa

Vakar Vidzemē slimnīcā nogādāta 13 gadus veca meitene, kura dienu iepriekš bija ilgstoši uzturējusies saulē un guvusi karstuma dūrienu, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

NMPD pārstāve arī pastāstīja, ka, tuvojoties vasarai, arvien vairāk bērnu gūst traumas uz ceļiem. Vakar četrus bērnus notriekušas automašīnas. Cietušie bijuši septiņus līdz desmit gadus veci, un visi negadījumi notikuši Rīgas reģionā.

Savukārt vairāki bērni savainojušies, braucot ar velosipēdiem. Negadījumi notikuši gan uz ielām, gan skeitparkos, un bērni pārsvarā guvuši kāju lūzumus un galvas traumas. Vakar slimnīcā pēc šādiem negadījumiem nonācis piecus gadus vecs kurzemnieks, divi pusaudži Vidzemē un septiņus gadus vecs puika Zemgalē.

Kā ziņots, kopumā NMPD vakar saņēmis 1208 izsaukumus, no kuriem 207 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Veselība

Septembra pirmajā pusē Rīgā notika seminārs “Tabakas kaitējuma mazināšanas tendences un realitāte 2024. gadā”. Tā ietvaros par atkarību pārvarēšanu un to saistītajiem mītiem runāja arī psihologs, Lietuvas Veselības zinātņu universitātes un Mīkola Romera universitātes lektors Ļudas Vincents Sinkevičs, ziņo jauns.lv.