Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Pērn atklāti pārkāpumi teju visos solārijos

© Scanpix

Veicot 118 solārija pakalpojuma sniedzēju plānveida kontroles visā valsts teritorijā, 93 gadījumos jeb 79% Veselības inspekcija (VI) pērn konstatējusi dažādus pārkāpumus.

Kā aģentūru LETA informēja VI pārstāve Dace Vīksna, būtiska neatbilstība, proti ultravioletā starojuma pārsniegums, tika konstatētas septiņās solārija pakalpojuma sniedzēju vietās, tāpēc pieņemti lēmumi par nedrošā pakalpojuma sniegšanas pārtraukšanu.

VI speciālisti atgādina, ka saules un solāriju ultravioletajiem stariem ir negatīva ietekme uz veselību, kas var izpausties dažādās saslimšanās, tostarp ādās vēzī un tā visnopietnākajā un agresīvākajā formā - melanomā.

Sauļojoties vienmēr jālieto aizsargbrilles acu aizsardzībai pret ultravioleto starojumu un jāapsedz jutīgās ķermeņa daļas, uzsver VI pārstāvji. Tāpat viņi atgādina, ka solārija personālam ir pienākums informēt patērētāju par riskiem veselībai, kas saistīti ar ultravioletā starojuma ietekmi, kā arī novērtēt patērētāja ādas stāvokļa atbilstību pakalpojuma saņemšanai un sniegt konsultāciju par piemērotāko sauļošanās režīmu.

2012.gadā VI veica 198 solārija pakalpojuma sniedzēju plānveida kontroles un 85% gadījumu konstatēja dažādus pārkāpumus.