Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Veselība

Slimnīcā pēc "Nordea" maratona nonācis arī kāds Somijas pilsonis

© F64

Slimnīcā pēc skriešanas "Nordea" Rīgas maratonā nonācis arī kāds Somijas pilsonis, kurš no slimnīcas jau izrakstīts, bet kādai jaunai skrējējai radušās neiroloģiska rakstura veselības problēmas, tāpēc slimnīcā būs jāpavada ilgāks laiks, noskaidroja aģentūra LETA.

Jau vēstīts, ka maratona laikā 22 personas tika nogādātas ārstniecības iestādēs papildu pārbaužu veikšanai vai palīdzības sniegšanai. Visbiežāk palīdzība bija nepieciešama karstuma un fiziskas slodzes izraisītas pārkaršanas dēļ.

13 cilvēki tika nogādāti Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā. Visiem palīdzība tika sniegta ambulatori un pēc tās saņemšanas viņi devās mājās, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Savukārt pieci maratona dalībnieki tika aizvesti uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu. Visiem tika konstatēta pārkaršana uz fiziskas slodzes fona, pastāstīja slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova. Viņa sacīja, ka viens no pacientiem bijis Somijas pilsonis, kurš pēc neatliekamās palīdzības saņemšanas izrakstīts no slimnīcas svētdienas vakarā. Vēl trīs pacienti devās mājās šodien no rīta, bet kādai jaunai sievietei būs nepieciešama ilgāka ārstēšanās, jo līdz ar karstuma dūrienu, viņai radās neiroloģiska rakstura veselības problēmas.

Vēl četri cilvēki nogādāti citās Rīgas slimnīcās. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā nevienam mazajam skrējējam palīdzība nav bijusi nepieciešama, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.