Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Ieskatās, satiekas un šķiras, dažkārt apprecas – pašmāju realitātes šovu mīlas līkloči

© F64 Photo Agency

Pagājušās nedēļas topa ziņa bija LNT šova «OKartes skatuve» dalībnieka Kristapa Pujāta paziņojums tiešraidē par viņa un Sabīnes Berezinas attiecību beigām. Pašmāju realitātes šovu mīlas pāru veidošanās slēgtajās telpās nav nekas jauns, taču lielākoties tās bijušas uzspēlētas simpātijas reitingu celšanai, kas beidzas līdz ar šova beigām. Izņēmums bijis, šķiet, vienīgi Dons un Lily.

Pēc 20 stundām lūdz piedošanu

Dienu pirms šova «OKartes skatuve» sestā koncerta abi mīlnieki Sabīne Berezina un Kristaps Pujāts pašķīrās: Kristaps teica, ka rozā brilles ir nokritušas un nepamet sajūta, ka Sabīnes jūtas pret viņu ir pieradums, nevis mīlestība. Meitenei par notikušo bija lielas sirdssāpes, ko nespēja remdēt pat Pujāta vēlāk koncertā tiešraidē izteiktā atvainošanās. «Es esmu iekārojama. Nē, es vairāk neesmu brīva sieviete, tāda biju tikai dažas stundas šeit, šovā. Puža uztaisīja tādu brīnumu, ka atvainojās man visu klātbūtnē. Viņam vajadzēja atpūsties no manis. Viņš to ir izdarījis un nu ir visu pārdomājis. Esmu viņam piedevusi, un man ir atkal puisis Kristaps Pujāts, tā ka es diemžēl, puiši, atkal esmu aizņemta,» pēc koncerta uz »VZ« jautājumu, vai viņa tagad ir brīva, jokojot atbildēja Berezina. Tiesa, tobrīd viņa atzina, ka kādu brīdi vēl ļaus puisim pamocīties neziņā un tikai tad atklās, ka viss ir piedots.

Piedzīvots arī sekss tiešajā ēterā

Iepriekšējā «OKartes skatuves» sezonā izveidojās vēl divi mīlas pāri. TV ēterā visbiežāk tiražētais pāris Ivars Kļaviņš un Inga Karpiča neskaitās: skandālists Kļaviņš beidzot aplaimojis Latviju ar aizvākšanos no mūsu valsts, savukārt simpātiskā Karpiča savu morālo stāju pierādīja jau brīdī, kad, uzsākot gaitas šovā, it kā apprecējās ar «okartistu» Nauri Brikmani. Protams, ka tā bija tikai «zīmēšanās», tāpat kā tam sekojošās «simpātijas» pret Kļaviņu. Šobrīd meitene sākusi darbu arhitektu birojā un diez vai domā pat par dziedāšanu, kur nu vēl par Kļaviņu.

Toties, šovam beidzoties, liktenis kopā savedis grupas «Nu un» dalībnieku Valteru Osi un grupas «4 vēji» dalībnieci Madaru Grēgeri. Šova telpās nekas par abu simpātijām neliecināja: Valters kvēli skūpstīja savu tā brīža draudzeni Lauru, taču, iznākusi no šova, Madara pārtrauca attiecības ar savu skolas dienu draugu Uldi. «Draudzīgi izrunājāmies, protams, ka bija skumīgi, bet tā notiek,» atzina Madara, kura pirms šova otrās sezonas no dzimtās Ventspils pārcēlās uz Rīgu. Te Madara aizvien biežāk sāka tikties ar Valteru. Tiesa, šis pāris nobāl salīdzinājumā ar Valtera grupas biedra Didža Bardovska un Kristīnes Pāžes vētraino mīlas stāstu. Meitene kameru priekšā izšķīrās no sava ilggadējā drauga, «saostījās» ar Bordo un abu starpā uzplaiksnīja kaislības liesma. Šova telpas abi pameta ar kvēlu seksu kameru priekšā. Pagājušajā piektdienā pārītis kopā ieradās uz šīs sezonas «OKartes skatuve» burziņu, lai tā nosvinētu meitenes dzimšanas dienu.

Visu laiku neveiksmīgākais līgavainis

Ja ne pirmais, tad skandalozākais pāris pašmāju realitātes šovu vēsturē ir Badijs (Gints Osītis) un Feja (Līga Miezīte). Fakts, ka līgava pārtrauc attiecības, lepni pa mašīnas logu izmetot saderināšanās gredzenu, varētu sāpināt jebkuru līgavaini, taču daudz sāpīgāk, ja to redz visa Latvija. Šādu situāciju piedzīvoja realitātes šova «Fabrika 2» dalībnieks Badijs, kurš šova laikā bildināja simpātisko Feju. Pēc romantiskām vakariņām viņš pasniedza daiļajai blondīnei saderināšanās gredzenu – pārsteigtā daiļava spiedza, kliedza un sievietēm raksturīgajā histērijā neslēpa savu prieku, taču visai drīz izbalsošana abus šķīra. Vienam no mīlniekiem nācās šovu pamest, un, šova finālam tuvojoties, skatītājiem bija iespēja savām acīm vērot, kā pa šo laiku mainās attiecības. Meitene devās pie sava līgavaiņa uz Kauguriem: kādreizējie mīlnieki runāja augstos balss toņos, viens otru «atšuva», bet stāsts beidzās ar to, ka Feja iekāpa mašīnā, devās prom un pusceļā pa logu izmeta saderināšanās gredzenu.

No celles līdz altārim

Nenoliedzami skaistākais un visvairāk apspriestākais pašmāju realitātes šovā radušais pāris ir mūziķi Dons (Artūrs Šingirejs) un Lily (Linda Kalniņa). Viņu mīlestība uzplauka 2003. gadā realitātes šova «Talantu fabrika» skatītāju acu priekšā, dziedātājus padarot par saldāko gada pārīti. Izcietis vientulības nedēļu cellē un atgriezies šovā, puisis toreiz iekaroja ne vien skatītāju mīlestību, bet arī šova glītākās meitenes Lindas Kalniņas simpātijas. Gadu pēc šova noslēguma abpusējās jūtas Dons un Lily pauda arī savā debijas albumā «Viens otram», kas kļuva par vienu no gada pārdotākajiem albumiem. Nu jau vairākus gadus abi dzīvo Britu salās, kur Dons mēģina attīstīt savas dziedātāja gaitas ar pseidonīmu Art Green (ir gan daudz ticamāka informācija, ka viņa pamatdarbs ir kaut kas starp darbošanos viesnīcu nozarē un pavārmākslā), bet viņa mīļotā spēkus iemēģina modes industrijā (taču strādā par parastu pārdevēju). Pirms pāris gadiem abi apprecējušies, Linda pieņēmusi vīra uzvārdu, taču sociālajos tīklos aizvien atrodama kā Kalniņa.

Mīla kameras abās pusēs

Pirms pāris gadiem skatītāji ar aizrautu elpu sekoja līdzi, vai LNT šovā «O!Kartes akadēmija» neizveidosies attiecības starp grupas «Klaidonis» vokālista Māra Slokas meitu Eviju un dziedošo policistu Nikolaju Puzikovu – abi bija ļoti draudzīgi, arī nupat notikušajā «Gada balvu» pasniegšanas ceremonijā dziedāja duetā, taču, cik novēroja »VZ«, ja arī bērnišķīgais Nikolajs varbūt gribētu kaut ko vairāk, tad Evijai ir citi plāni. Tiesa, minētajā šovā tiešām izveidojās viens patiesi jauks mīlas pārītis: savu otro pusīti atrada glītā Laima Grauda, kura ieskatījās (vai arī otrādi) operatorā Krišjānī Grabovskī. Starp citu, līdzīgi savulaik pie savas lielās mīlestības tika Ella (Elīna Fūrmane) – viņas sirdi iekaroja šova režisora Māra Ozoliņa dēls Miks, kurš pirms tam gan jau bija «pārbaudījis» citu šā šova dalībnieci, skandalozo «strīkeri» Zemeni (Liene Buldure). Abiem šīs attiecības bija visai izdevīgas; Ozoliņš tika pie glītas draudzenes ar nākotnes potenciālu šovbiznesā, bet Fūrmane dabūja sev privāto režisoru. Pēc vairāku gadu kopdzīves abu attiecībām punktu pielika aktrise Agnese Zeltiņa, kas tobrīd bija izšķīrusies no vīra un uz pilnu slodzi atgriezusies pie pašmāju šovbiznesa apvāršņiem.