Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Ko Godmanis noklusē par savām jaunajām attiecībām

© personīgā arhīva foto

Ar savu versiju par abu attiecībām klajā nākuši ekspremjers Ivars Godmanis un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone. Tomēr ne viss, ko abi klāsta, izklausās patiesi.

Jau vairāk nekā pirms gada »VZ« izteica aizdomas par ekspremjera Ivara Godmaņa ārlaulību attiecībām ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni, taču, par to vaicāti, abi vienmēr strikti noteica, ka uz jautājumiem neatbildēs un privātas lietas nekomentē. Pētersone nevēlējās atbildēt pat uz »VZ« rakstisku lūgumu apstiprināt vai noliegt to, ka gaida bērnu.

Vēlme pasargāt savu privāto dzīvi no svešām acīm gan nav liegusi abiem sniegt izsmeļošu interviju žurnālam «Privātā Dzīve», ļaujot priecāties par saskanīgo pāri. Nu mēs zinām, ka ekspremjers valsts sekretāri mīļi dēvē par Dūdu, bet Dūda savukārt dara visu, lai neizlaistu sirmo līgavaini no redzesloka: viņa gatava mācīties braukt ar vējdēli, slēpēm, mācās spēlēt tenisu, gatava pat doties līdzi uz medībām un galu galā arī noprecēt viņu vēl pirms bērna piedzimšanas.

Abu oficiālā versija vēsta, ka abi satikušies, kad Godmanis sācis vadīt Iekšlietu ministriju – acīmredzot 2006. gadā. Toreiz gan esot bijis tik daudz darba, ka «laika romantikai neatlika», un attiecības attīstījušās tikai 2009. gadā pēc Godmaņa demisijas no premjera amata. »VZ« rīcībā nonākušās fotogrāfijas gan liecina, ka tik baismīgi noslogoti ar darbiem Iekšlietu ministrijā abi nemaz nav bijuši un arī romantikai savs laiciņš atlicis. Runa ir par ministru tikšanos Bratislavā 2007. gada jūlijā, kur abi redzami ja ne roku rokā, tad vismaz draudzīgi viens otram piespiedušies, baudām kultūras programmu.

ATTIECĪBU SĀKUMS?

Tik draudzīgi kopā reti redzami pat ļoti tuvi kolēģi. Nav izslēgts, ka tieši šajā laikā sākās abu simpātijas.

LAIKS

Datums uz slaidu ekrāna liecina, ka Bratislavā Ilze Pētersone un Ivars Godmanis bijuši 2007. gada 20.–21. jūlijā. Sīkāku informāciju par šīs tikšanās mērķiem un panākumiem tīmeklī atrast neizdevās.

SMAGS LAIKS

Intervijā Godmanis žēlojas, ka, stājoties amatā, darba un problēmu bijis ļoti daudz: «ugunsgrēks «Reģos», Gulbis ielēca Daugavā, kontrabandas dīzeļdegviela, geju gājiens». Cik var noprast, iekšlietu ministrs strādājis acu nepacēlis...

SAKARS

Lai arī ko stāstītu Godmanis un Pētersone, fakti ir fakti. Nevar noliegt, ka viņam bija dienesta romāns, kura dēļ viņš pameta sievu un bērnus, lai aizietu pie gados jaunākas draudzenes. Vienkāršs stāsts, turklāt vecs kā pasaule, lai cik sarežģīti to arī mēģinātu izskaidrot. Ko tas liecina par morāli, lai katrs spriež pats.

ESOT GUDRA

Ilze Pētersone bija IeM valsts sekretāra vietniece, bet 2007. gada beigās, Godmanim stājoties premjera amatā, ieņēma padomnieces vietu ārlietu jautājumos. 2008. gadā viņa bija Ministru prezidenta Godmaņa padomniece Eiropas Savienības un starptautisko organizāciju jautājumos, bet patlaban ir premjera Valda Dombrovska ārštata konsultatīvā darbiniece nacionālās drošības jautājumos, kā arī IeM valsts sekretāre.