Slavenības izsmej modes balvu

© Jānis Saliņš f64

Šīs nedēļas sākumā tirdzniecības centrā «Riga Plaza» tika pasniegtas Latvijas Stila un modes balvas. Lai gan ceremonija bija iespaidīga, vairākas pašmāju zvaigznes par uz skatuves notiekošo neizpratnē raustīja plecus, bet dažas pat atklāti to visu nosauca par cirku.

Teksts: Foto: Jānis Saliņš f64

Pielabinās ar šampanieti

Lai gan Stila un modes balvu pasniegšanas ceremonijā viesi tika sagaidīti ar pudeli «Moet & Chandon» šampanieša, tas nemainīja apmeklētāju negatīvo attieksmi pret tā saucamo stilīgo pasākumu. Vakara vadītājiem Agnesei Zeltiņai un Valdim Melderim nācās īpaši papūlēties, lai kaut nedaudz atraisītu sanākušo Latvijas sabiedrības krējumu un izdzirdētu no viņiem kaut šķidrus aplausus. Ne visi bija priecīgi par saņemto balvu, saucot apbalvošanas ceremoniju par lielu cirku.

Rēzijai neesot sava stila

Piemēram, stilīgākās aktrises titulu ieguvusī aktrise Rēzija Kalniņa pauda neizpratni par šo nomināciju. Teātra dīva nebeidza apgalvot, ka viņai nav pašai sava stila, vien tas, ko katru vakaru uzspiežot teātra izrādes. Kalniņa arī pabrīnījās par žūriju, kas izvērtēja visus kandidātus, norādot, ka neizprot, pēc kādiem kritērijiem vērtēts. Ar to vēl viss nebeidzās: aktrise paguva arī aizvainot pasākuma organizatorus – Baltijas modes federāciju –, pasākumu salīdzinot ar «vienu lielu cirka izrādi».

Vakara gaitā stilīgākās dziedātājas titula ieguvēja Ella izpildīja dziesmu «Circus», kuru nobeidza ar vārdiem: «Rēzij, šī dziesma ir veltīta tev! Tāds nu tas cirks ir!» Dziesmas izvēle gan nebija saskaņota ar aktrises runu, bet tā nenoliedzami uzlika punktu uz i, un vakars ieguva jaunu nosaukumu – cirks.

Linda garlaicībā grauž kociņu

Par godu tam, ka Baltijas modes federācija Stila un modes balvas pasniedz jau piekto gadu, tas tika dēvēts par jubilejas pasākumu. Trīs ik gadu nominētās dīvas – modes eksperte Maija Silova, aktrise Agnese Zeltiņa un dziedātāja Linda Leen – tika titulētas par Latvijas stila ikonām. Silova un Zeltiņa bija sajūsmā par šo titulu, bet Linda Leen, uzkāpjot uz skatuves pēc balvas, bija acīmredzami neapmierināta un nevarēja vien sagaidīt brīdi, lai tiktu no tās prom. Kādu pateicības vārdu organizatoriem no viņas gaidīt bija velti. Tikpat neapmierināta Linda Leen palika arī visu pasākuma laiku. Gandrīz visa vakara gaitā dziedātāja sūkāja ledeni uz kociņa jeb tā «čupačupsu», un, kad tas bija jau nosūkāts, nācās tikai grauzt bez ledenes palikušo kociņu, lai aiz garlaicības neaizmigtu.

Organizācija – galīgi garām

Jāatzīmē, ka ne tikai pašmāju slavenības un apmeklētāji bija neapmierināti ar pasākuma organizāciju – tādas pašas domas pauda arī aiz durvīm palikušie žurnālisti, kuriem tika apgalvots, ka diemžēl visas vietas ir aizņemtas, viss «cilvēks-cilvēkā saplānots» un pat fotogrāfiem nav iespējams aizņemt kaut stāvvietu. Par spīti šiem apgalvojumiem, vairāki galdiņi tā arī palika tukši un, tēlaini izsakoties, ceremonijā vietas pietiktu pat veselai ziloņu ģimenei. Arī pasākumā veiksmīgi iekļuvušos fotogrāfus nekāda medusmaize negaidīja, jo darbam tika noteikti daudzi un dažādi ierobežojumi: vieglāk būtu uzskaitīt, kuros brīžos un kādā veidā tomēr drīkstēja fotografēt, nekā faktoloģiski atspoguļot visus «nedrīkst tur un nedrīkst to», ar kuriem rīkotāji apgrūtināja fotocilvēkus.

Foto:

f64_mode_100301_003.jpg

Stila ikona

TV dīva Maija Silova vienmēr izskatās satriecoši, tāpēc iegūtais tituls kā Latvijas stila ikonai ir pilnībā pamatots.

f64_mode_100301_031.jpg

Tika pie stila

Lai gan aktrise Rēzija Kalniņa atzina, ka ir bezstila būtne, viņa priecājās, ka, pateicoties šai nominācijai, pie viņas ir atnācis stils, kuru palīdzējusi iegūt draudzene – dizainere Inese.

f64_mode_100301_041.jpg

Visstilīgākie

Dziedātājs Intars Busulis ieguva balvu kā stilīgākais dziesmu izpildītājs, kas paša spēkiem izvēlas savu garderobi. Turpretī gada stilīgākais aktieris Rihards Lepers pateicās dizainerei Indrai Salt, ar kuras palīdzību viņš ticis pie interesantas apģērbu kolekcijas.

f64_mode_100301_021.jpg

Dzīvē iztiek bez cirka

Lai gan Ella uz skatuves vienmēr ģērbjas koši un pēc iespējas trakāk, uz ceremoniju viņa bija ieradusies skaistā, elegantā kleitā.

f64_mode_100301_045.jpg

Bez ledenes

Arī Linda Leen ieguva stila ikonas titulu, taču viņa nemaz nebija laimīga un skopojās ar pateicības runu. Laikam aizdomājās, ka nu ir jāiet Modes un stila pensijā, kā to minēja TV dīva Maija Silova.

f64_mode_100301_052.jpg

Kondrašina paspārnē

Aktrisi Agnesi Zeltiņu, deputāta Kārļa Leiškalna meitu Gunu Leiškalni, kā arī pasniedzēju, radiogeišu Ievu Adamss (īstajā vārdā Ieva Zelmene) vieno tas, ka visas trīs modes dāmas ir fotografējušās erotisko bilžu meistara Sergeja Kondrašina kalendāram. Leiškalne un Adamss pašlaik gatavojas veidot Kondrašina interneta televīziju.

Svarīgākais