Rēzija Kalniņa pirmoreiz mūžā ar plīvuru

Tukuma rajonā, staltajā Sātes baznīcā, kuras pamati likti pirms 230 gadiem, 7. jūlijā jāvārdu viens otram teica aktieri Rēzija Kalniņa un Romualds Ancāns.

Režisora Jāņa Streiča filmā viņi tēlo Emīliju un Rūdupu. Jānis Paukštello mācītāja sakāmo nolasīja tik pārliecinoši, ka baznīcēniem atlika vien pārmest krustu. «Cik neparasti – pirmo reizi esmu plīvurā,» pieredzējusī aktrise izskatījās mazliet samulsusi. Arī pie Jāņa Streiča viņa filmējas pirmo reizi un ir sajūsmā par Emīlijas lomu, kas saskaņā ar «Rūdolfa mantojuma» scenāriju ir slaveno «Skroderdienu Silmačos» Antonijas prototips jaunībā.

Rēzijai aiz muguras jau ir viena šķirta laulība (ar režisoru Valdi Liepiņu) un virkne nopietnu attiecību, tāpēc »VZ« taujāja, vai filmēšanās brīdī viņai neienāca prātā doma, ka arī pati reiz tā varētu stāvēt plīvurā un kādam uz mūžu teikt «jā». «Tobrīd es vairāk domāju par zvērestu, ko cilvēki saka Jēzus Kristus priek- Rēzija Kalniņa pirmoreiz mūžā tiek pie kāzu plīvura šā, bet laulību uztveru kā dzīves skolu, kā sava egoisma kalšanu.

Bet, domājot par jaunu mīlestību, kas varētu ienākt manā dzīvē, man šķiet, ka tādas lietas notiek tad, kad to vismazāk gaida. Un man vismaz līdz šim nav bijis sapņa par kāzām plīvurā,» atzina aktrise.

Visu rakstu lasiet 10. jūlija izdevumā