Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Vilnis Štrams palicis bez sievas

© f64

Šī mēneša sākumā augstākajā un pēdējā instancē tika iztiesāta tā sauktā domes amatpersonu lieta. Visā šajā procesā cilvēciski tīri vai žēl paliek bijušā attīstības departamenta direktora Viļņa Štrama, kas ne tikai palicis bez īpašumiem un brīvības, bet arī bez sievas.

 Abi šķīrušies pirms diviem mēnešiem.

Augumu neatņemsi

Savā pēdējā vārdā tiesā Vilnis Štrams stāstīja, ka, nokļūstot cietumā, ir pazaudējis ļoti daudz – gan reputāciju, gan naudu, gan mantotos īpašumus, gan paziņas, draugus un visbeidzot arī pašus tuvākos cilvēkus.

Šā gada jūlijā Štrama sieva Brigita Štrama sākusi ārstēties slimnīcā, bet trīs nedēļas vēlāk paziņojusi vīram, ka ir zaudējusi cieņu pret viņu un vēlas šķirties. Izrādījies, ka viņa sākusi kopdzīvi ar vienu no saviem ārstējošajiem ārstiem.

Līdz ar to Štrams atzina, ka šodien no viņa ir palicis pāri tik vien kā divmetrīgais augums, izglītība, daļa veselības un dzīvība. Apsūdzētais vērsa tiesas uzmanību uz to, ka cietumā viņš ir ļoti labi uzvedies un brīvprātīgi iesaistījies dažādās izglītojošās un sociālās aktivitātēs, kā arī sadarbojies ar izmeklētājiem. Ņemot vērā minēto, Štrams lūdza AT piespriest viņam iespējami maigāko sodu, kāds tiesas skatījumā ir pieļaujams.

Nekontaktējas

Brigita sarunā ar »VZ« atzina – nu jau pagājuši divi mēneši, kopš viņa šķīrusies no vīra. «Dzīvoju, audzinu bērnu, strādāju «Cosmopolitan». Ar bijušo vīru vairs nekontaktējamies. Ticu, ka viņš ir apvainojies, bet nesaprotu, kāpēc viņš to izmantoja vēl savā pēdējā vārdā, tiesā,» pauda Štrama.

Uz »VZ« iebildi, ka, no malas raugoties – dzīvot kopā ar vīrieti, kamēr viņš ir veiksmīgs un turīgs, bet pamest, līdz ko viņš nokļuvis nelaimē, – izskatās, mazākais, nesmuki, Brigita atbildēja nekavējoties: «Es zinu, kā tas izskatās no malas. Tieši tā arī ir! Nu jau būs divi gadi, kopš viņš ir cietumā, un tām sievām, kuras domā, ka tā ir viegla dzīve, kad vīrs ir cietumā, es varu novēlēt tikai veiksmi izturēt, ja tā gadīsies.»

Augstas prasības

Brigita Štrama, agrākajā uzvārdā Višņevska, darba gaitas sāka kā žurnāliste, strādājot ziņu aģentūrā BNS, bet vēlāk – avīzē «Dienas Bizness». Šķiet, ka galvenais lēciens jaunā kvalitātē Višņevskai izdevies, 2003. gadā sākot strādāt par Rīgas mēra Gundara Bojāra preses sekretāri. Strādādama šajā amatā, viņa apprecējās ar uzņēmēju Mārtiņu Lauvu, taču drīz vien, izvērsdama, ja tā var teikt, dienesta romānu ar Vilni Štramu, no vīra šķīrās. Iemesls, ko kādā intervijā minējis Lauva – lai arī būdams turīgs, viņš acīmredzot nav spējis «nodrošināt to, ko kungi domei apkārt. Tās mājas, mašīnas, viņu iespējas». Kāzas ar Vilni Štramu Brigita nosvinējusi 2005. gadā.

Žilbinošs kāpums

Lielāka nauda Brigitas Štramas dzīvē gan sākusi parādīties īsi pirms kāzām ar bijušo domes attīstības departamenta direktoru. Vēl satiekoties ar viņu, Brigita par 110 tūkstošiem latu, aptuveni sešas reizes lētāk par tirgus vērtību, iegādājusies zemi Mežaparkā, bet dažus mēnešus vēlāk – dzīvokli par 54 000 latu. No kurienes tāda nauda, atliek vien minēt, ņemot vērā, ka oficiālais atalgojums ne tuvu neļautu tādus tēriņus. Aktīvi Brigita iesaistījusies arī uzņēmējdarbībā. Kopā ar partneriem viņa dibinājusi SIA «Bloom Communications», ieguldot tajā 35 000 latu. Pēdējais Brigitas guvums ir SIA «2Demp», kas dibināta pērn septembrī un kurai noslēgts konsultāciju līgums nekustamo īpašumu jomā ar daudzfunkcionālo halli «Arēna Rīga». Tiesa, to viņai, sākoties nepatikšanām, pārrakstīja vīrs, apsteidzot KNAB, kas grasījās uzņēmuma daļas arestēt. Tiesa, uzņēmuma daļas tika arestētas tā kā tā.

Pēc oficiāliem datiem, Brigita Štrama joprojām ir tās pašas «Bloom Comunications» valdes priekšsēdētāja. To, kas viņai pieder neoficiāli, var tikai minēt. Spekulāciju par Viļņa Štrama saraustajiem un nobēdzinātajiem miljoniem netrūkst, bet faktu ir maz. Katrā ziņā kaut kas liek domāt, ka viņa dzīvē gluži nepazudīs.