Zatlera draudzene – Dailes teātra aktrise

© f64

Valsts prezidenta Valda Zatlera jaunākā dēla Kārļa Zatlera (18) draudzene Sibilla Šlēgelmilha (20) aizvadītajās brīvdienās, sava drauga atbalstīta, kāpa uz Dailes teātra skatuves pavedinošas aktrises ampluā.

Nepilnas desmit minūtes pirms izrādes sākuma Dailes teātra durvīs parādījās Valsts prezidenta Valda Zatlera un viņa kundzes Lilitas Zatleres jaunākais dēls Kārlis ar milzīgu sarkanu rožu pušķi rokās. Puiša nāciena mērķis bija viņa draudzenes, leģendārā autosportista Vladislava Šlēgelmilha jaunākās meitas Sibillas debija uz Dailes teātra Mazās zāles skatuves. "Teātra sezona ir sākusies, un, tā kā es esmu spērusi soli uz aktiermākslas pusi, ceru tevi redzēt manā īpašajā dienā Dailes teātra izrādē par mīlestību, intrigām un naudu," meitene atklāja saviem tuvākajiem draugiem izrādes "Rozes uz nomaksu" priekšvakarā.

"Par zvaigzni mani saukt vēl ir pāragri," norādīja Sibilla, kurai ar sevis atveidotās varones Žinetes uz skatuves meistarīgi izspēlētajiem tekstiem izdevās izsaukt zālē patiesi skaļas ovācijas. "Ko tu no sevis iedomājies – man vēl neviens vīrietis nav spējis atteikt!" no skatuves šerpi paziņoja Sibilla brīdī, kad saņēma atteikumu no savas labākās draudzenes vīra, kuru visas izrādes garumā gana meistarīgi mēģināja nocelt. Skatītāju zālē atskanēja smieklu lavīna, kas visskaļākā izvērtās skatuves labajā malā – vietā, kuru bija ieņēmis "vīrietis, kurš jau vairākus mēnešus nespēj atteikt Sibillai", meitenes draugs Kārlis Zatlers.

Nepilnu pusotru stundu garajā izrādē Kārlis noraudzījās kopā ar vairākiem saviem un savas draudzenes kopīgajiem draugiem. Lai arī pirms piecdesmit gadiem sarakstīto franču rakstnieces Elzas Triolē romānu "Rozes uz nomaksu" teātra trupai "Žanis", kurā darbojas arī Sibilla, uz Dailes teātra skatuves bija izdevies iedzīvināt intriģējoši un saistoši, aktieru spēlē bija jūtama maza amatierisma piegarša – kāds kungs zāles pēdējā rindā izrādes vidū nemanāmi iesnaudās, ar savu skaļo krākšanu izsaucot Kārļa Zatlera un viņa draugu jautru ķiķināšanu. Pēc izrādes Valsts prezidenta dēls, visu zālē sēdošo aplausu pavadīts kāpa uz skatuves pie Sibillas, kurai reizē ar skūpstu pasniedza milzīgu rožu pušķi.

Svarīgākais