Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Elīna Dzelme priekšroku dod kailumam

© Raitis Plauks F64

Pagājušnedēļ «Vīna studijā» atklāta aktrises, gleznotājas un Dailes teātra galvenā režisora Dž. Dž. Džilindžera sievas Elīnas Dzelmes otrā personālizstāde, kurai dots nosaukums «Vīns». Arī šoreiz kā vienu no izteiksmes līdzekļiem māksliniece izvēlējusies kailumu.

Joprojām ļoti intīmi

Savā otrajā personālizstādē aktrise Elīna Dzelmes piedāvā gleznas, kurās atklājas iepriekš neapgūti mākslinieciskie paņēmieni, citas izteiksmes formas un līdzekļi, pilnveidojot glezniecības tehniku un pievēršoties vēl neskartām tēmām. «Bildes ir ļoti intīmas,» »VZ« atzina Dzelme. Arī šajās gleznās, tāpat kā darbos, ko pavasarī viņas pirmajā personālizstādē «Fest Antifrigia» varēja aplūkot Rīgas Mākslas telpā, nav zudusi interese par sievietes iekšējo pasauli un dvēseles pārdzīvojumiem.

Nav žēl pārdot

Jaunajā izstādē aplūkojamas astoņas gleznas: lielākā no tām ir 140 x 130 centimetrus liela, bet mazākā – 35 x 45. Vairākas iepriekšējai izstādei tapušās gleznas jau nopirktas, bet Dzelmei neesot žēl šķirties no saviem darbiem: «Glezna savu saimnieku atrod pati. Man tā ir tikai jārada.» Viņu, protams, interesējot apkārtējo viedoklis par darbiem, taču tas neietekmē to, ko gleznot. Kopš savas pirmās personālizstādes viņa gan esot kļuvusi citāda. «Es augu, un pasaule man apkārt mainās.»