Gaidelis priecīgs "UgunsGrēkā" strādāt ar kursabiedrēm

© TV3/publicitātes foto

Nākamajā nedēļā pašmāju seriāla «UgunsGrēks» skatītāji varēs iepazīt jaunu tēlu – bijušo dejotāju, šobrīd sanitāru un meiteņu mīluli Aleksandru, kura lomā iejuties Dailes teātra aktieris Dainis Gaidelis.

Seriāla veidotāji pagaidām atklāj vien to, ka viņam būs jāsaprot, vai lielas naudas dēļ cilvēks spēj būt nežēlīgs pret bērnu.

Bērns pārsteidz visvairāk

Dailes teātra aktieris Dainis Gaidelis »VZ« atzīst, ka piedāvājumu filmēties «UgunsGrēkā» saņēmis telefona sarunā, apdomājis divas dienas un piekritis. Neraugoties uz to, ka darbs seriālā sākts nesen, viņš jau paguvis piedzīvot patīkamu pārsteigumu. «Liels pārsteigums man bija mazās Gabrielas, kas seriālā veido Ieviņas lomu, ļoti nopietnā attieksme pret darbu. Viņa mani pārsteidza ar dabiskumu un bērniem neraksturīgu attieksmi pret darbu. Pārējie kolēģi man te ir pietiekami labi pazīstami cilvēki, ar kuriem esmu strādājis vai šobrīd strādāju kopā. Īpaši priecājos par iespēju strādāt kopā ar abām manām kursa biedrenēm Annu [Šteinu] un Zani [Daudziņu].»

Būtiski būt precīzam

Arī taujāts par to, kuru aktieru darbs seriālā «UgunsGrēks» īpaši patīk, Gaidelis kā pirmās min savas kursa biedrenes un nosmej, ka savējie īpaši jāslavē. «Tik, cik esmu seriālu redzējis, man ļoti patīk Zanes Daudziņas darbs, īpaši zinot, cik atšķirīga viņa pati reālajā dzīvē ir no šā tēla. Man patīk arī, kā strādā Anna Šteina, veidojot cilvēcīgi saprotamas intrigantes tēlu. Vēl man patīk, kā Ģirts [Ķesteris] iemiesojās abu brāļu tēlos. Aktrise Ilze Vazdika vispār ir brīnišķīga būtne.» Arī ar režisori Intu Gorodecku esot ļoti viegli ir strādāt. «Mēs aktieri nezinām daudzus notikumus uz priekšu, tāpēc mums ir interesanti spēlēt. Izskatās, ka Inta zina notikumu turpmāko attīstību un tāpēc spēj dot precīzus norādījumus. Būt precīzam un konkrētam ir ļoti būtiski. Ne tikai seriālā, bet arī dzīvē.»

Bērzu sulām nāksies pagaidīt

Ārpus filmēšanās «UgunsGrēkā» Gaidelis nevar sūdzēties par darba trūkumu. Pirms nedēļas Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvoja režisores Lauras Grozas veidotā izrāde «Vārnu ielas republika», nu pirmizrāde ir Teātra dienas koncertam «Trīs Sprīdīši: turp un atpakaļ», kurā Gaidelis iejuties Amsterdamas sēņu veča Žuljēna Masāža tēlā. Un tad jau būs jāķeras klāt arī Tenkotāja lomai režisora Jana Villema van den Bosa izrādē «Amadejs», kas pirmizrādi piedzīvos maijā. «Pat nezinu, kad patecināt bērzu sulas,» aizdomājies par darbiem, nosaka Gaidelis. Viņš neatkarīgi no darba daudzuma pavasari sagaida ar priecīgām domām. «Man visu laiku ir priecīgi. Neatkarīgi no gadalaika. Prieks dzīvo mūsos katrā iekšā, vajag tikai to laist vaļā.»

Svarīgākais