Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Roberto iepatīkas Ukrainas oligarha sievai

© personīgā arhīva foto

Latvijā dzīvojošais itāliešu dziedātājs Roberto Meloni nupat atgriezies no Ukrainas, kur ar savu jauno koncertprogrammu «Italiano Vero» uzstājies arī kāda oligarha meitas dzimšanas dienas svinībās.

Izpelnās jaunā Čelentano godu

Ar īpaši Ukrainas publikai sagatavoto koncertprogrammu «Italiano Vero» itāliešu dziedātājs Roberto Meloni pirms dažām nedēļām uzstājās Kijevā, Odesā un Doņeckā. «Mani uzaicināja Ukrainas slavenākā itāliešu VIP kluba «Da Mario» īpašnieks Sergejs Jerjomenko,» »VZ« atklāj dziedātājs. «Viņš bija redzējis manu uzstāšanos Sardīnijā, kas viņam tā iepatikās, ka jau pēc nepilna mēneša saņēmu uzaicinājumu dziedāt Ukrainā.»

Roberto uzstājies arī kāda ogļraktuvju īpašnieka meitas dzimšanas dienas svinībās. Par to «Da Mario» direktores bijušas ļoti uztraukušās un nepārtraukti atkārtojušas: «Roberto, tu tikai neuztraucies, ja publika nebūs tik atsaucīga. Saproti, viņi ir miljonāri, kuriem reizēm ir vienalga, kas uzstājas...» «Pirms kāpšanas uz skatuves palūkojos pa logu, ārā garā rindā stāvēja tikai luksusa automašīnas ar tumšajiem stikliem. Dzirdēju, kā tieku pieteikts kā «nastojaščij itaļjaņec» (īsts itālietis) un divkārtējs Latvijas Eirovīzijas pārstāvis. Uzkāpu uz skatuves, tērpies elegantā smokingā, un... saņēmu skaļus aplausus! Sāku dziedāt, un visi, patiešām visi, zālē sēdošie cilvēki cēlās kājās un sāka dejot! Pēc tam, kad biju nodziedājis «Questa Notte», pie manis pienāca kāda kundze, kas mani sirsnīgi apskāva un tad skaļā balsī iesaucās: «Ti naš molodoj Čelentano! Moloģec!» (Tu esi mūsu jaunais Čelentano! Malacis!) Tikai pēc tam uzzināju, ka tā bija manas uzstāšanās pasūtītāja – Ukrainas oligarha – sieva. Lai gan sākumā biju gatavojies, ka mans koncerts tiks uzņemts vienaldzīgi, izrādījās, ka arī miljonāri ir bezgala dvēseliski un dzīvespriecīgi cilvēki, kas turklāt vēl arī mīl itāliešus,» smaidot secina dziedātājs.

Notur par mafijas sūtni

Viesošanās laikā Meloni apmeklēja arī restorānus, kuros gan iepazinās ar vietējām meitenēm, gan arī nogaršoja īstu ukraiņu šņabi, kā arī izbaudīja pastaigu pa Kijevas centrālo ielu, kas katru svētdienu no pulksten 10 līdz 18 ir slēgta automašīnām un atvēlēta tikai gājējiem. «Man īpaši iepatikās kāds ukraiņu «dāčas» stilā veidots restorāns «Shekovica» Kijevā, kas man mazliet atgādināja latviešu «Lido». Katrs galdiņš atradās savā atsevišķā istabiņā, kurā ik pa brīdim ienāca simpātiska, Ukrainas tautastērpā tērpusies oficiante, kas visus ļoti mīļi apkalpoja. Interesanti, ka pirms četriem gadiem milzīgs ugunsgrēks restorānu pilnībā izpostīja, taču tā klienti un draugi saziedoja naudu, tas tika uzbūvēts no jauna, turklāt – vēl mazliet lielāks nekā pirms tam,» stāsta Meloni, kas restorānā nogaršojis gan īstus vareņikus, gan boršču un īpaši sulīgu ukraiņu speķi. Vakariņu noslēgumā Roberto kopā ar «Da Mario» īpašnieku Jerjomenko nobaudījis arī ukraiņu šņabi «gorilku», kas, kā vēsta kāds vietējais teiciens, ukraiņu temperamentu padarot tikpat karstasinīgu kā itāliešiem.

Komisks izvērties gājiens uz japāņu-itāliešu restorānu «Mafia». «Sākumā biju iecerējis tajā vienkārši ieiet un pavakariņot, taču tad mani ieraudzīja oficianti, kas aicināja pārsēsties uz VIP zonu, jo es, viņuprāt, izskatoties pēc «italiano mafioso turisto». Uzzinot, ka esmu Ukrainā ieradies ar īpašu koncertprogrammu, restorāns man uzsauca tiramisu un limoncello,» »VZ« atklāj dziedātājs. «Kijevā visur, kur vien paveras, ir metro stacijas, automašīnas un cilvēki. Turklāt, cik redzēju, ukraiņi pie automašīnas stūres uzvedas tāpat kā itālieši – nepārtraukti pīpina un skaļi sakliedzas,» smaidot atminas Meloni.

Roberto kopā ar populārā itāļu VIP kluba «Da Mario» īpašnieku Sergeju Jerjomenko (no labās) nobaudījis arī īstu «gorilku».

«ITALIANO MAFIOSO»

Japāņu-itāliešu restorānā «Mafia» Roberto uzņemts kā VIP viesis, jo, pēc ukraiņu domām, izskatījies pēc itāļu mafioza.

SAVALDZINA UKRAINIETE

Roberto īpaši iepaticies restorāns «Shekovica», kurā apmeklētājus apkalpojušas simpātiskas, Ukrainas tautastērpā tērpušās oficiantes.