Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Zeltiņa tirgo mammas žaketes, Dombrovska – pašadītas šalles

© F64

Pirms nedēļas "Barona centrā" vienkopus pulcējās 130 dāmas, kas tirdziņa «Andele Mandele» ietvaros plaši atvēra savus drēbju skapjus. Viņu vidū »VZ« sastapa arī aktrises Agneses Zeltiņas meitu Mariju Romiju, konkursa «Miss Universe Latvija 2005» uzvarētāju Ievu Kokoreviču, stilisti Danu Dombrovsku un citas sabiedrībā populāras dāmas.

Mammas drēbju skapī

Ar izsmalcinātiem apģērbiem tirgojās Latvijā populārās aktrises Agneses Zeltiņas meita Marija Romija. «Šī ir manas mammas «Dolce & Gabbana» žakete,» norādot uz vienu no greznākajiem savā drēbju stendā izkārtajiem apģērba gabaliem, kas bija novērtēts ar 25 latiem, »VZ« atklāja Marija Romija, kas šoreiz bija atvērusi ne tikai savu, bet arī mammas drēbju skapi. «Šajā reizē mēģinu iztirgot to, ko neizdevās nopārdot iepriekšējā «Andele Mandele» tirdziņā, kas norisinājās «Berga bazārā» un personīgi man patika daudz labāk,» atzinās Zeltiņa, kas nu jau kļuvusi par vienu no pastāvīgajām andelēšanās dalībniecēm. «Šajā reizē te tik daudz meiteņu, ka no viņu milzīgā piedāvājumu klāsta vienkārši reibst galva,» norādīja Marija Romija. «Jo vairāk meiteņu, jo mazāk vienreizības tajā, ko katra no viņām piedāvā,» savos andelēšanās iespaidos dalījās meitene, kas tirdzniecības centra «Barona centrs» trešajā stāvā bija ieņēmusi vienu no nomaļākajām tirgošanās vietām un, iespējams, tāpēc ar milzīgām pircēju masām lepoties nevarēja.

«Sapņu līgavas» tirgus

Mazliet labāk ar tirgošanos veicās LNT attiecību šova «Sapņu līgava» vadītājai Ieva Kokorevičai, kas kopš konkursa «Miss Universe 2005» laikiem var lepoties arī ar pasaulē septītās skaistākās sievietes titulu. Ieņemot vietu «Andele Mandele» tirgus plača pašā centrā, Kokorevičai ar mammas Aijas palīdzību savu drēbju skapi izdevās atbrīvot gan no greznas «Armani» žaketes, gan sievišķīgas «Lejabi» korsetes un smalkām «Marc Jacobs» kurpītēm.

Kauliņa nopelna Ls 300

Priecīga par notiekošo bija basketbolistu Sanda Valtera un Andra Biedriņa bijusī draudzene Agate Kauliņa, kuras skapja saturs tirdziņā ieguva vislielāko pircēju atbalstu. «Neesmu te nākusi ar mērķi nopelnīt baigo naudu,» »VZ« atklāja uzņēmuma «Pilsētas līnijas» Plānošanas daļas vadītāja, kas tirgošanās vietā ieradās ar četrām līdz malām pilnām kastēm ar dažādu populāru zīmolu drēbēm, somām un kurpēm. Kamēr pārējām ar savu drēbju skapju saturu izdevās nopelnīt vidēji 60 latu, Kauliņa nepilnu piecu stundu laikā tika pie veseliem 300 latiem. «Līdz tirdziņam nonācu, pateicoties draudzenei, kas ciemojās pie manis brīdī, kad pārkrāmēju savu skapi,» »VZ« stāstīja Kauliņa. «Malā atliktās mantas gribēju aizvest uz bērnunamu, taču, tā kā bija daudz labu lietu, kuras tam tomēr īsti nederēja, piedāvāju tās draudzenei. Viņa savukārt uzaicināja mani šīs mantas atnest uz šejieni. Tā kā dzīvoju tepat blakus un man bija brīva sestdiena, atnācu. Pirmie aizgāja kažoki – neskatoties uz to, ka tie maksāja 40–50 latus, tos izķēra momentā! Arī no piecām somām nu vairs nav nevienas. Vissliktāk tiek pirktas kleitas, no kurām dažas man ir pat ar visām birkām. Savulaik esmu tās nopirkusi ar domu, ka varbūt kādreiz uzvilkšu, taču tā arī ne reizi neesmu to izdarījusi. Piemēram, lūk – mana devītās klases izlaiduma kleita! Esmu to uzvilkusi tikai vienu reizi un viss – es zinu, ka vairāk to nekad nevilkšu. Ja tā var noderēt izlaidumā kādai citai meitenei – nu kāpēc gan ne? Man nav žēl drēbes, ko savulaik esmu pirkusi par simt un vairāk latiem, atdot par pieciem latiem. Lūk, vienā kastē esmu atlasījusi visādus skolas laika krekliņus, kas katrs maksā tikai latu. Ja kādai kaut kas noder – nu forši! Tās mantas, kuras šodien neviens nenopirks, es salikšu kastēs un nodošu bērnunamam – atpakaļ uz māju neko nenesīšu,» teica Kauliņa.

Katrai mantai savs stāsts

«Pirmā «Andele Mandele» norisinājās pirms nepilna gada, un tajā piedalījās tikai divdesmit meitenes,» »VZ« atklāja andelētāju regulāra kopā pulcētāja Līva Jaunozola, kuras aicinājumam revidēt savus drēbju skapjus aizvadītajās brīvdienās atsaucās gandrīz pusotrs simts meiteņu. «Šādā izpārdošanā nopērkamajām lietām ir pilnīgi cits stāsts nekā tām, kas atrodamas veikalos. Tās nav arī «humpalas», jo daudzas meitenes tirdziņā piedāvātās drēbes tā arī ne reizi nav uzvilkušas mugurā. Tu redzi katras mantas saimnieku un vari uzzināt desmitiem neticamu stāstu par to, kā attiecīgā lieta nonākusi tieši pie viņa,» uzsvēra Jaunozola, kas šādu andelēšanos rīko reizi trijos mēnešos.

Dombrovskas divkāršā labdarība

Ar vienu šādu stāstu »VZ« padalījās stiliste un veikala «Moodroom» īpašniece Dana Dombrovska, kuras drēbju stendā bija atrodamas arī pašas adītas šalles. «Kādā dienā manā veikaliņā ienāca kundzīte, kas izlika uz galda visādas rotiņas un teica: «Nav naudiņas, bet man tā ir vajadzīga – zālītēm...» Tā naudiņa, ko viņa gribēja par rotiņām, bija liela, bet, tā kā cilvēkam to vajadzēja zālītēm, es samaksāju. Man vienkārši bija žēl šīs kundzītes, turklāt atnestās rotas bija patiešām skaistas. Nu piedāvāju tās par pašizmaksu, un man ir sajūta – es ne tikai iepriecināšu kādu pircēju, bet esmu palīdzējusi arī to īpašniecei,» priecājās Dombrovska.