Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Latviete Ķīnā kļūst par "Vicemis Draudzību"

© no Elīnas Grundānes personīgā arhīva

"Vicemis Latvija 2008" titula ieguvēja Elīna Grundāne šonedēļ atgriezusies no Ķīnas, kur ar ļoti labiem panākumiem piedalījusies konkursā "Mis Friendship International 2010" jeb "Mis Draudzība" – ieguvusi otro vietu.

Visu paveic desmit dienās

Pirms dažām dienām kādreizējā «Vicemis Latvija 2008» Elīna Grundāne atgriezās no starptautiskā skaistumkonkursa Ķīnā. Saņemot godpilno «Vicemis Friendship International 2010» titulu, viņa sešdesmit meiteņu konkurencē atzīta arī par trešo talantīgāko un piekto populārāko konkursa dalībnieci. «Atvedu mājās piecas lentes, trīs kristāla trofejas un kroni, kurš ir jau piektais manā «kolekcijā»,» »VZ« lepni informē meitene.

Ceļš līdz šiem panākumiem gan bijis grūts. «Dažādu aizķeršanos dēļ man viss bija jāpaspēj izdarīt desmit dienu laikā – gan jāuzšuj fināla iznāciena kleita, gan jāiestudē talantu konkursa deja. Lai gan centos, cik spēju, ar dejas stilu gāja kā pa celmiem. 18 gadus esmu nodejojusi tautas dejas, tāpēc brīdī, kad deju studijas «Tendance» horeogrāfei Svetai pavēstīju, ka konkursā kā savu talantu vēlos prezentēt austrumnieciska stila deju ar afrikānisku piesitienu, viņas pirmā reakcija bija šoks,» nu jau smaidot atminas Elīna. «Pirmajā treniņā, skatoties uz sevi spogulī, nāca histēriski smiekli, jo likās – izskatos kā tikko no baleta skolas iznākusi, kas nu izmisīgi mēģina dejot hiphopu. Atnākot uz otru treniņu, man uznāca par sevi raudiens šā vārda vistiešākajā nozīmē, jo sapratu – izskatos patiešām traģiski! Bija sajūta, ka sevis izvēlēto stilu nespēju pavilkt tīri fiziski, taču es sakodu zobus un vēl nepadevos.»

Gandrīz neaizbrauc uz konkursu

Ar katru nākamo treniņu radusies pārliecība, ka dejošana sokas aizvien labāk, taču... «Divas dienas pirms došanās uz Ķīnu saņēmu kritikas pilnu «tavai dejai pietrūkst enerģijas un asuma, visas kustības ir norautas un nepabeigtas, no tevis nestaro pašpārliecinātība» un vēl un vēl... Arī manis izvēlētais deju tērps, ko pati savām rokām biju pagatavojusi, pāršujot vecu peldkostīmu, tika izbrāķēts, tāpēc dienu pirms konkursa izlēmu, ka talantu konkursā nepiedalīšos,» atceras Grundāne.

Ar labiem vārdiem palīdzējusi māte. «Pēdējā naktī pirms izlidošanas uz Ķīnu aprunājos ar savu mammu, kurai izdevās pārliecināt, ka jāpiedalās talantu konkursā. Lai gan biju pazaudējusi jebkādu pārliecību par sevi un svēti ticēju, ka savā dejā no malas izskatos patiešām tizli, manī pēkšņi ieslēdzās neizskaidrojams spīts,» stāsta Elīna.

«Sex And The City» iedvesmai

Elīna sākusi uzlabot talantu konkursa tērpu, to papildinot ar bārkstīm. «Talkā nāca arī mans draugs, kas pusi nakts pavadīja, palīdzot man līmēt pie tērpa spīdīgus gliterīšus. Galarezultātā izdevās to pārvērst par mazliet mežonīgāku, nekā tas bija sākumā,» »VZ« gandarīti stāsta meitene. «Talanta atrādīšanas mēģinājumā Ķīnā atkal nenormāli kompleksoju. Man bija tik ļoti bail! Es nepārtraukti dejojot zaudēju līdzsvaru. Man bija grūti pasmaidīt, jo likās – tūlīt, tūlīt kāds sāks par mani smieties. Man ļoti palīdzēja kāda konkursante, kas, man nezinot, nofilmēja mēģinājumu un pēc tam parādīja to man. Noskatoties savu deju no malas, beidzot sapratu, ka man sanāk! Pēdējā naktī pirms talantu konkursa manā istabiņā sapulcējās vairākas konkursa dalībnieces, kas visas palīdzēja man pabeigt šūt Latvijā gatavot iesākto tērpu. Fonā uzlikām filmu «Sex And The City» un visu nakti šuvām manu tērpu. Apbrīnoju šīs meitenes, jo tā vietā, lai izgulētos vai pielabotu savus skatuves tērpus, visas pieteicās palīdzēt man! Drīzāk atgādinājām labu draudzeņu pulciņu, nevis konkurentes!» stāsta Grundāne, atgādinot, ka ne velti konkursa nosaukumā ietverts vārds «draudzība».

Kļūst par trešo talantīgāko

Pēc talantu konkursa Elīnai un abām pirmo divu vietu ieguvējām tika paziņots, ka visa trijotne ieguvusi vienādu punktu skaitu – citu no citas šķīrušas vien dažas punkta desmitdaļas. «Pirmo reizi mūžā biju uz skatuves viena pati, nevis kopā ar deju kolektīvu. Piedevām konkursa organizatori paši pēc savas iniciatīvas bija papildinājuši manu šovu ar dzīvās uguns sienu, kas negaidot parādījās aiz manis brīdī, kad dejā izpildīju akrobātisku lēcienu. Skatītāju zāli šajā brīdī pāršalca aplausu vētra un arī es pie sevis klusi noelsos «Wow!». Mana lielākā uzvara ir nevis tas, ka talantu konkursā ieguvu trešo vietu, bet gan tas, ka pārvarēju citu kritiku un milzīgās bailes, ka noticēju pati saviem spēkiem!» prieku un lepnumu neslēpj Elīna.