Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Dzelzītis ierīko skatuvi uz savas mašīnas jumta

© Mārtiņš Zilgalvis / f64

Aizvadītās nedēļas nogalē Dailes teātra vasaras terasē ar krāšņu koncertu tika atklāta teātra bufetes republika «Epikūra dārzs». Tās vadību uzņēmies aktieris Lauris Dzelzītis, kurš uz savas jaunās mašīnas «Dzelzis» jumta ļāvis ierīkot skatuvi.

«Varu apsolīt, ka šovasar teātra bufetē, kas nu ieguvusi «Epikūra dārza» nosaukumu, būs daudzi skaisti vakari, kuros visi tiks ielūgti uz, piemēram, Harija Spanovska gatavoto zivju zupu,» sarunā ar »VZ« atklāj aktieris Lauris Dzelzītis. «Ģirts Ķesteris visus iepazīstinās ar daktera Leona veselīgajām receptēm. Savukārt Andris Bērziņš piedāvās savas noslēpumainās dziras. Paralēli tam visi tie aktieri, kas attiecīgajā vakarā vēlēsies papildus izpausties, varēs kāpt uz brīvās skatuves un uzstāties ar dziesmām no izrādēm.» Kāpēc tieši «Epikūra dārzs»? Aktieris atklāj, ka tas simbolizē pirmo draugu kopienu Rietumeiropas vēsturē, kuras locekļus nesaistīja ne reliģiskas, ne politiskas, ne sociālas intereses. «Pārnesot to visu uz mūsdienām, es vēlos, lai šī vieta kļūtu par visu ar mākslu saistīto cilvēku satikšanās punktu,» pavēsta Dzelzītis. «Lai nebūtu tā, ka aktieri tusējas vienā vietā, gleznotāji otrā, mūziķi vēl trešajā. Ja mēs visi varētu satikties «Epikūra dārzā», manā skatījumā tas būti izcili!»

«Jā, «Dzelzis» ir mana jaunā mašīna,» apliecina aktieris Lauris Dzelzītis. «Saņēmu to kā dāvanu pēc Dailes teātra izrādes «Kaligula». Tā kā mašīnas numurzīmē nedrīkst būt garumzīmes, tad «Dzelzīša» vietā tai tika dots nosaukums «Dzelzis». Kādu laiku tās stāvvieta būs «Epikūra dārzs» – tiem gadījumiem, ja, piemēram, kādai meitenei pēkšņi steidzami vajadzēs nokļūt mājās. Protams, vasaras sezonā es braukāšu arī ar savu sarkano kabrioletu. Man ir arī motociklista tiesības, taču, zinot savu raksturu, es izvēlos ikdienā ar to nebraukāt. Tikpat labi es visu dienu varu pa Rīgu nostaigāt arī ar kājām,» »VZ« atklāj Dzelzītis.

Savas mašīnas «Dzelzis» jumtu Lauris Dzelzītis teātra bufetes «Epikūra dārzs» atklāšanā jo laipni atvēlēja aktiera Jura Strengas priekšnesumam.

«Esmu beidzis bērnu mūzikas skolu un māku spēlēt ne tikai tubu, bet arī trompeti un ģitāru,» »VZ« lepni pavēsta Lauris Dzelzītis. «Simboliski pāris gabalus protu nospēlēt arī ar akordeonu un klavierēm. Pēdējās parasti izmantoju, mācoties izrādēm dažādas dziesmas, kuras, lai vieglāk būtu atcerēties, iepriekš izspēlēju ar klavierēm,» »VZ« informē aktieris.