Godmanis kopā ar draudzeni viesojies pie Krištopana Floridā

© F64

Baudot ikgadējo atvaļinājumu, ekspremjers Ivars Godmanis šogad paviesojies ASV, kur apciemojis tur dzīvojošo savu ilggadējo kolēģi politikas lauciņā Vili Krištopanu. Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, Godmanim līdzi bijusi arī viņa draudzene Ilze Pētersone.

»VZ« neizdevās sazināties ar Godmani, lai pajautātu, vai brauciens uz ASV bijis tīri atpūtas brauciens vai arī tajā atradies kas noderīgs darbam. Līdz žurnāla nodošanai to nesekmīgi mēģināja darīt arī viņa pārstāvis sadarbībā ar presi Krists Leiškalns.

Savukārt kādreizējais Ministru prezidents Vilis Krištopans, kurš patlaban atrodas Vācijā, nenoliedza, ka Godmanis pie viņa viesojies. «Varētu teikt, ka viņš tā garāmbraucot pie manis ieradās. Tad nu pasēdējām, parunājām. Man jau bieži tā gadās, kad paziņas ierodas Amerikā, tad piezvana un iebrauc arī pie manis,» pauda Krištopans, neatklājot, par ko abi kādreizējie ministri sprieduši.

Godmanis valsti krīzes laikā ir vadījis divkārt. Pirmoreiz no 1990. līdz 1993. gadam, kad valsts, atdalījusies no PSRS, ieslīga dziļā krīzē, kuras laikā valdībai bija jāpieņem dažādi radikāli lēmumi. Tautas atmiņā Godmaņa premjerēšanas laiks asociējas ar «Godmaņa krāsniņām», ko premjers aicināja izmantot. Otro reizi pie vadības grožiem Godmanis ķērās 2007. gada nogalē, šoreiz krīzes laikā nedaudz vairāk par gadu.

Krištopans premjera amatā stājās 1998. gada novembrī – trīs mēnešus pēc slavenās krīzes sākšanās. Krištopans valdības vadītāja krēslā noturējās nepilnu gadu.

Patlaban Godmanis lielākoties mitinās Briselē, savukārt Krištopans Floridā, kur 2001. gadā par 542 000 dolāru iegādājās īpašumu – māju ar četrām guļamistabām, trim vannasistabām, baseinu un aptuveni 12 000 kvadrātpēdām zemes. Iesākumā īpašums viņam piederējis kopā ar sievu Aiju, taču kopš 2007. gada tas skaitās tikai uz viņa sievas vārda. Īpašuma vērtība pašlaik tiek lēsta aptuveni 623 527 dolāri.

Krištopana māja Floridā, kur šogad paviesojās arī Godmanis, ir tipveida projekts – viena no daudzām līdzīgām šajā ielā. Netālu atrodas golfa klubs, kura biedrs ir ekspremjers, un rajons pieskaitāms pie prestižiem. Tā iedzīvotāji 99% ir baltie cilvēki ar ienākumiem virs 100 000 dolāriem gadā.

Amerikā Godmanis, pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, apciemojis kopā ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni, ar kuru vairākkārt manīts dažādos izklaides pasākumos.

Vakara Ziņas

«Katrā braucienā pārsteidzošākais ir cilvēki – gan tie, ar kuriem vienojošs ir ceļš, gan tie, ar kuriem šai ceļā ir lemts satikties. Tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā un ikvienā vietā, kur nonākam,» saka mūziķis, dziesmu autors, Latvijas Radio 5 direktors un «Velomūzikas» idejas autors Kārlis Kazāks.

Svarīgākais