Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Karsumu ģimene satiekas uz ledus

Mačā Latvija : Zviedrija uzbrucējs Mārtiņš Karsums tika nosaukts par labāko Latvijas izlases hokejistu šajā spēlē. Taču tikai retais zināja, ka meitene, kas stāv uz ledus ar balvu rokās, ir Mārtiņa māsa Liene Karsuma – vēl nesen Latvijas otrā labākā augstlēcēja, kas tikai pērn vasarā traumas dēļ atvadījās no profesionālā sporta.

Sapnis piepildījās

Divus periodus Liene skatījās hokeju latviešu okupētajā 201. sektorā, turot īkšķus, lai tieši brālis būtu vislabākais. Trešajā periodā viņa skriešus metās pārģērbties, lai uzreiz pēc spēles iznāktu uz laukuma un piedalītos apbalvošanā.

«Es jau zināju pēc otrā gola, ka labākais būs mans brālis! Beidzot mans sapnis ir piepildījies! Jau kopš tā brīža, kad uzzināju, ka braukšu uz čempionātu, es ticēju un cerēju, ka man būs tāda iespēja stāvēt ar manu brāli kopā uz ledus!» teic Liene.

Starp citu, Mārtiņš nemaz nebija zinājis, ka balvu pasniegs Liene! Kad viņa iznāca uz ledus, ieraudzīja un sāka smaidīt. Pēc spēles viņš Lienei teica: «Redz, ka es trāpīju īstajā spēlē!»

Ierodas kopā ar faniem

Liene šajā čempionātā strādāja kā brīvprātīgā, un viņai tika uzticēti divi pienākumi – VIP personu sagaidīšana un piedalīšanās apbalvošanā. Lai arī šķiet – kas tad tur, tomēr darbs ir bijis salīdzinoši grūts, it īpaši jau ilgstoši stāvēt kājās augstpapēžu kurpēs. «Pirmajās dienās bija ļoti grūti, bet tagad jau pieradu,» teic Liene, kurai staigāšana augstpapēžu kurpēs nudien nepatīk.

Taču šis gads un iespēja būt par brīvprātīgo ir devusi gan jaunu pieredzi, gan arī jaunus draugus, tāpēc Liene neslēpj, ka nākamgad centīsies atkal pieteikties darbam čempionātā. Lai gan arī kā līdzjutējai doties uz čempionātu būtu jauki, saka Liene, kura Manheimā ieradās kopā ar citiem vairāk nekā 40 faniem, kurus atgādāja šurp Latvijas Hokeja federācijas apmaksātais autobuss.

Nevarētu gan teikt, ka meitene, kura vēl pirms gada bija profesionālajā sportā, šobrīd jūtas ļoti omulīgi, strādājot kā brīvprātīgā čempionātā un priecājoties par dzīvi. «Neviens nespēj pat iedomāties, cik tas ir grūti. Man bija savi mērķi, es nebiju tālu no olimpiādes, mēs ar Mārtiņu reiz pat saderējām, kurš pirmais tiks uz olimpiādi, bet... sports ir nežēlīgs,» teic Liene – vēl nesen Latvijas otrā labākā augstlēcēja, kas tikai pērn vasarā traumas dēļ atvadījās no profesionālā sporta.

Ģimenei satikties sanāk reti

Par spīti tam, ka Liene ar brāli itin bieži vienlaikus uzturējās SAP arēnā, satikties sanācis visai reti – pāris reizes pirms un pēc spēles ātri apsveicināties un uzsmaidīt viens otram. Tikai vienu reizi Karsumu ģimene sanākusi kopā vakariņās pilsētas centrā, brīdī, kad vēl Manheimā bija arī Mārtiņa un Lienes brālis Andris kopā ar sievu.

Taču Liene beidzot iepazinusies ar izlases galveno treneri Oļegu Znaroku. Znaroka ģimene viņu ķircinājusi, lai paskatoties uz Lieni un pasakot, kuram spēlētājam viņa esot līdzīga. Viņš ilgi vērojis meiteni un nekādi nav spējis uzminēt, iekams viņa pati nav pateikusi priekšā, ka ir Mārtiņa māsa. Tas treneri patiešām esot pārsteidzis, jo viņš neesot zinājis, ka Karsumam ir māsa.

Bet to zināja tie tūkstoši fanu, kas uzturējās Manheimā, jo Liene Karsuma bija Manheimas ceļveža «Pasaules pazinējs» seja. «Daudzi gribēja ar mani nobildēties. Pat «Mannheim balti krekli» oficiante pienāca man klāt un lūdza, vai varot ar mani nofotografēties,» smejas Liene, atceroties lielo popularitātes uzplūdu Manheimā. Starp citu, Liene kļuva par stāsta varoni arī vietējā Manheimas avīzē.