Karsuma māsa – populārākā Manheimā

© Baiba Blomniece

Vācieši jau deviņus gadus labi zināja, ko nozīmē latviešu hokeja fani – pēc milzīgās invāzijas 2001. gadā Ķelnē. Tad tur pulcējās ap 8000 letiņu, kas gan vilka karogus mastos, gan vietējiem turkiem mācīja latviešu valodu. Tagad Manheimā pulcējas ap 3500 fanu, taču uz nelielās pilsētiņas fona tas ir pat nežēlīgi daudz.

It īpaši spēļu dienās latviešus redz un dzird it visur, bet lielākajā koncentrācijā pie latviešu kroga «Mannheim balti krekli», kam saimnieki ir tūrisma aģentūra «Travel Art» un klubs «Četri balti krekli». Pašas īru paba telpas pieder diviem īru džekiem – bārmeņiem Ričijam un Šeinam, kas pirmajā dienā, ieraugot milzīgo fanu pūli, bija itin laimīgi un lepni nēsāja savus Latvijas fanu kreklus. Taču pret vakaru puišiem sejas izstiepās garākas, krekli tika pakarināti pie bāra, bet paši rāvās melnās miesās, nespēdami apkalpot izslāpušos latviešus.

Patiesa jautrība «Mannheim baltos kreklos» valda tajos vakaros, kad dzīvo mūziku laiž vaļā Normunds Jakušonoks un Gunārs Meijers. Īpaši uz urrā gāja pašā krogus atklāšanas brīdī, kad pie faniem ieradās Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans un izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. «Kirov, Kirov!» skanēja no visām pusēm. Daži ārzemnieki pat apprasījās, vai tas ir prezidents vai aktieris, kuru tā sagaida. Prezidents jau tiešām arī ir, un, kā izrādās, tautā pat ļoti iecienīts. Un kādēļ gan ne, ja pats atbrauc uz krodziņu un ir gatavs roku paspiest un fotografēties kopā teju vai ar visiem faniem!

Svarīgākais