Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Aktrise Belicka vajā savu bijušo draugu

© Inga Nestere

Ierodoties Latvijas Nacionālajā teātrī precīzi uz izrādes «Mirušās dvēseles» beigu aplausiem, aktrise Kristīne Belicka taisnā ceļā devās uz aktieru banketu, kurā uzsāka mērķtiecīgu, taču neveiksmīgu sava bijušā drauga – aktiera Artusa Kaimiņa – vajāšanu.

Par jauno aktieru Artusa Kaimiņa un Kristīnes Belickas mīlas stāstu varētu uzņemt filmu – pirms kopdzīves sākšanas aizvadītā gada sākumā abi savas attiecības piecus gadus meistarīgi slēpa ne tikai no sabiedrības, bet arī no savām tā laika otrajām pusītēm. Taču, kā »VZ« jau vēstīja, Belickas kārtējā krišana alkohola gūstā pārvilka svītru ne tikai attiecībām, bet vismaz pagaidām arī viņas aktrises karjera (pašlaik viņu savā paspārnē gan esot paņēmusi «Teātra observatorija»). Uz laiku pametusi Latviju, Belicka pavisam nesen atgriezās, stāstot, ka attiecību pārtraukšanas rūgtumam un arī dzeršanai beidzot tikusi pāri.

Pastumj malā pat prezidentu

Kā aizvadītajās brīvdienās novēroja »VZ«, savai kaislībai pret bijušo draugu Belicka punktu nav pielikusi joprojām. Kamēr aktieris Kaimiņš pirmizrādes banketa neformālajā daļā izbaudīja kolēģu apsveikumus par veiksmīgi nospēlēto Nozdreva lomu «Mirušajās dvēselēs», bijusī draudzene Belicka no viņa neatstājās ne soli, atkal un atkal it kā nejauši ieņemot vietu aiz aktiera muguras. Brīdī, kad savus atzinības vārdus Kaimiņam neformālā sarunā izteica pats Valsts prezidents Valdis Zatlers, aiz aktiera stāvošā Belicka negaidot sāka bungot pa bijušā drauga muguru, saņemot no puiša skaļu: «Nē!»

Kad iemīlas, kļūst traka

Beigu galā Kaimiņa pacietības vadzis lūza: puisis, kas visa vakara gaitā tā arī ne reizi nebija piegājis pie savas visu laiku dažu metru attālumā no viņa stāvošās bijušās draudzenes, negaidot pieskrēja viņai klāt, saķēra meiteni aiz rokas un izlika aiz teātra durvīm, pats pēc brīža atgriežoties vienatnē. «Mūs nevajag fotografēt kopā,» mirkli vēlāk »VZ« paziņoja Kaimiņš.

Savukārt Belicka sava bijušā drauga vajāšanu, ierodoties tikai uz pirmizrādes banketu, pamatoja ar emocionalitāti. Kad iemīloties, viņa kļūstot traka, ar sāpīgu smaidu sejā paziņoja aktrise. Interesanti, ka vēl pirms nedēļas viņa intervijā žurnālam «SestDiena» kopā būšanas laiku ar Kaimiņu atzinusi par postošu un destruktīvu. «Es ļoti tajā laikā dzēru,» vēsta aktrise. «Bruka manas attiecības, visu to laidu caur sevi, un beigās vairs nespēju neko. Biju kļuvusi atkarīga no neveiksmīgām attiecībām un nespēju tām pielikt punktu.» Laikam punkts tomēr vēl nav pielikts...

«Mirušo dvēseļu» pirmizrādes banketā, kas norisinājās Nacionālā teātra kafejnīcā, aktiera Artusa Kaimiņa pacietības vadzis beidzot lūza – vairs nespējot paciest bijušās draudzenes Kristīnes Belickas uzmācību, puisis negaidot pieskrēja klāt meitenei, saķēra viņu aiz rokas un izlika aiz teātra durvīm.

Uz «Mirušo dvēseļu» pirmizrādes banketu Nacionālā teātra Baltajā zālē bija ieradušās arī divas vistuvākās Artusa Kaimiņa sievietes – viņa māte Liene Kaimiņa un vecāmāte Baiba Kaimiņa. «Patlaban ģimenē esmu vecākais vīriešu kārtas pārstāvis, vecākais Kaimiņš,» kādā nesenā intervijā atklāja Artuss. «Zinu, ja man gadīsies kādi sūdi, ir trīs telefona numuri, uz kuriem varu zvanīt jebkurā diennakts laikā, – tie ir manas mātes, vecāsmātes un brāļa telefona numuri.»