No Kambalas meitiņas atvadās ar Kaupera dziesmām

© F64

11. decembrī Rīgas krematorijas bēru zālē tuvinieki un draugi atvadījās no basketbolista Kaspara Kambalas un viņa dzīvesbiedres Tifānijas traģiski bojā gājušās meitiņas Mikailas Annas Marijas.

Lai gan Kaspars Kambala un viņa dzīvesbiedre publiskā paziņojumā atvadīties no viņa meitiņas aicināja visus, kas to vēlas, bēres tomēr neizvērsās pārlieku plašas. Uz svinīgo ceremoniju ieradās aptuveni sešdesmit cilvēku, galvenokārt radinieki un daži Kambalas draugi no basketbola aprindām. Satriektie vecāki piebrauca melnā limuzīnā, un tādos pašos tika atvesti arī tuvākie radinieki.

Kad bēru viesi bija sapulcējušies, «Prāta vētras» dziedātājs Renārs Kaupers, piespēlējot Jānim Jubaltam, izpildīja dziesmu «Velc, pelīte, saldu miegu». Vēlāk dziedātas tika arī citas – gan no «Prāta vētras» repertuāra, gan garīgas dziesmas.

Lai gan zālē bija daudz brīvu krēslu, lielākā daļa sanākušo izvēlējās stāvēt kājās. Daudzi nespēja valdīt asaras, īpaši, kad satriektā Tifānija pēc mācītāja sprediķa saņēma spēkus, lai pieceltos kājās un nolasītu pašsacerētu dzejoli mazajai Mikailai. Viņas sacītos atvadu vārdus latviski pārtulkoja Kambala.

Pēc ceremonijas bēru namā bēru viesi sasēdās automašīnās un kolonnā devās uz Otrajiem meža kapiem, lai bērnu guldītu zemes klēpī.

Svarīgākais