Jakušonoks Helsinkos krietni uzbarojies

© Vakara Ziņas

«Helsinki ir briesmīgi! Es esmu uzbarojies! Paskatījos spogulī un nobijos. Tagad nedēļu neēdīšu!» pēc «Balto kreklu» filiāles slēgšanas izteicās mūziķis Normunds Jakušonoks. Pēc viņa aplēsēm, šis piedzīvojums hokeja čempionāta laikā ir visbriesmīgākais.

Divus vakarus, pēc mačiem ar Krieviju un ASV, pasaules hokeja čempionāta norises vietā Helsinkos darbojās kluba «Četri balti krekli» filiāle – skanēja «dzīvā» mūzika Normunda Jakušonoka un Gunāra Meijera izpildījumā. Abi kungi tandēmā spēlējuši ne vienu vien čempionātu – gan Helifeksā, gan Manheimā, gan arī Bratislavā. Arī šogad latviešu krogs kļuva par populārāko fanu pulcēšanās vietu. Brīdī, kad bārs bija jāslēdz, pēdējos «dzīvi palikušos» krodziņa darbiniekiem vajadzēja teju vai izslaucīt ar slotu uz ielas – letiņi nekādi negribēja pārtraukt svinības.

Izrādās, «kreklu» kompānija divas dienas, kuras nodzīvoja Helsinkos, ieturējusi īpašu diētu – maizītes. Tas, protams, par labu figūrai nenāk. Un Jakušonoks, kurš pēdējos mēnešos bija visai ievērojami zaudējis svaru, tagad ir ļoti satraucies par negatīvajām izmaiņām. Pēc kluba «Četri balti krekli» līdzīpašnieka Anrija Tamisāra aplēsēm, dzīvsvara pieaugums varētu būt lēšams ap četriem kilogramiem – divi kilogrami dienā.

Šis čempionāts māksliniekiem ir pagājis mazliet citā zīmē nekā iepriekšējie – proti, brīvi no alkohola. Vienīgais, ko abi ik pa brīdim saskandināja, bija kafijas krūzītes. Jakušonokam sausais likums spēkā jau kopš 15. decembra, bet Meijers gatavojas gūžas operācijai, kas paredzama maija beigās, tāpēc arī viņam alkohola lietošana gājusi secen. Fani gan pa vecam ieradumam ik pa brīdim mēģināja māksliniekus pierunāt uz kāda mēriņa pievārēšanu, taču abi kungi bija nelokāmi – ja sausais likums, tad sausais!

Kopumā «Helsinku Baltajos kreklos» paviesojās, kā minimums, pustūkstotis letiņu. Precīzas statistikas, cik litru alus izdzerts un cik glāžu sasists, vēl nav, bet... «Kad paprasīju, kā vērtē šo [4. maija] nakti, bārmenis vien pateica: «Busy night. Fucking busy night...»,» teic viena no krodziņa organizatorēm, ceļojumu kompānijas «Travel Art LV» valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa. Savukārt nākamajā rītā pēc grandiozā «dzīvās» mūzikas pasākuma citas maiņas bārmene, atverot kasi, palikusi ar muti vaļā – tik daudz naudas kasē neesot bijis redzēts kopš krodziņa pastāvēšanas.

Svarīgākais