Policists Briedis piekauj britu

© Uģis Grantiņš

Pirms dažiem gadiem Latvijas sabiedrība iepazinās ar «dziedošo policistu» Nikolaju Puzikovu, bet tagad pasaules slavu sāk iekarot cits kārtības sargs – Mairis Briedis.

Aizvadītajā sestdienā «Arēnā Rīga» cīņu šovā «TM Fighting Grand Prix» latviešu policists Mairis Briedis sakāva bijušo WBC pasaules čempiona titula pretendentu boksā Deniju Viljamsu. 39 gadus vecais brits savulaik ringā nokautējis pašu Maiku Taisonu un spējis sastādīt konkurenci smagā svara čempionam Vitālijam Kļičko, taču Brieža priekšā bija bezspēcīgs – mūsu bokserim bija nepieciešami nieka divi raundi, lai pretiniekam liktu kapitulēt. «Briedim ir ļoti spēcīgs sitiens, viņš ir ļoti ātrs un talantīgs. Paredzu viņam spožu nākotni,» pēc piedzīvotā zaudējuma »VZ« atzina pats Viljamss, kurš uzreiz pēc cīņas, nepārģērbjoties un neieejot dušā, devās uz mašīnu, lai dotos uz viesnīcu.

Tiesa, speciālisti gan smīkņāja, ka Viljamss ringā bija devies nevis cīnīties, bet tikai atstrādāt honorārā solītos 3000 eiro, bet tas nemazina Brieža nopelnus. Latviešu bokseris esot cīnījies būtībā bez atalgojuma, tikai sava reitinga celšanas dēļ. «Turpināšu saņemt algu policijā. Sportu un darbu var savienot. Mani tas netraucē, vismaz ir dažādība. Ja salīdzina ar televīziju, tad taču negribi visu laiku skatīties LNT, reizēm gribi redzēt, kas notiek pa TV5 vai «Cartoon Network»,» pajokoja Briedis. «Ja visu laiku boksēsies, tas nogurdinās. Darbs policijā ikdienu dažādo.»

Svarīgākais