Šķēpmetējs Vasiļevskis kolēģim sola pa purnu

© esports

Atēnu olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējam Vadimam Vasiļevskim pēdējā laikā neiet īpaši spoži nedz sportiskā, nedz finansiālā ziņā, taču, vai tas ir īstais iemesls, kāpēc viņa uzvedība pēdējā laikā kļūst arvien dīvaināka?

Tuvojoties sezonai, viņš arvien vairāk laika pavada mikroblogu vietnē «Twitter», kur citu publicēto «pērļu» vidū piesola pa zobiem šķēpmetējam Zigismundam Sirmajam.

Virtuāla vārdu apmaiņa starp šķēpmetējiem Vadimu Vasiļevski un Zigismundu Sirmo tviterī bija manāma šā mēneša sākumā. Nav skaidrs, kas aizkaitinājis Vasiļevski, taču savam kolēģim Sirmajam viņš iesaka bēgt, viņu ieraugot, kā arī sola pa muti un pa zobiem. Kad »VZ« interesējās, vai šie ieraksti domāti kā joks vai arī Vasiļevskis tiešām grasās kauties kā skolas puika, sportisti atbildēja skopi. «Cilvēkam gribējās kaut ko uzrakstīt, un viss. Negribētu to nekā komentēt,» pauda Sirmais. Viņš nevēlējās paskaidrot, vai vārdu apmaiņai internetā bijis turpinājums reālajā dzīvē.

Savukārt Vasiļevskis uz »VZ« jautājumiem atbildēja lielākoties ar pretjautājumiem. «Un kā jums šķiet?» «Vai jūs par to grasāties rakstīt?» «Kāpēc man kaut kas būtu jāstāsta?» utt. Interesanti, ka jau brīdi pēc tālruņa zvana sportists tviterī nāca klajā ar jauniem ierakstiem, paužot, ka žurnālisti jau mēnesi (?!) viņam zvanot un, ja vēl kāds kaut ko kopēšot no viņa «Twitter» konta, tad vispār ne ar vienu vairs nerunāšot.

Vasiļevskis pēdējā gada laikā vairākkārt nonācis uzmanības centrā, taču diemžēl ne ar sportiskiem sasniegumiem. Neizpratni aizvadītajā vasarā izraisīja viņa vēlme pārdot iegūto olimpisko medaļu, bet pēc neveiksmīgā starta olimpiskajās spēlēs Vasiļevskis paziņoja par karjeras pārtraukšanu, taču drīz vien atsāka treniņus. Periodiski sportists gaužas par finansiālām lietām, gan spriedelējot, ka Latvija jāpamet, gan žēlojoties, ka nevar pārdot savu zemesgabalu, jo Latvijā nevienam nav naudas. Tajā pašā tviterī sportists aicina visus sekotājus ziedot viņam 50 eiro, lai viņš varētu nopirkt sev dāvanu. Tas gan laikam vairāk domāts kā joks, lai gan, kur beidzas joki un sākas nopietnība, saprast grūti, ja runa ir par Vasiļevski. Jāpiebilst, ka patlaban šķēpmetējs ir arī pametis Valentīnas Eidukas treniņgrupu un trenējas individuāli.

Svarīgākais