Latvijas slavenību silikona krūšu "tops"; tajā iekļuvusi arī Zatlera kundze

© Vakara Ziņas

Pirms daudziem gadiem arī Latvijā sākās krūšu implantu epopeja: pateicoties «silikona karalienei», bijušā Valsts ieņēmumu dienesta šefa Andreja Sončika meitai Anetei, visi uzzināja, ka popularitāti var gūt pavisam vienkārši– bez jebkādām spējām, tikai ar krūtīm.

Turpmākajos gados neskaitāmas sievietes devās pie plastikas ķirurgiem, taču pagrūti atminēties, ka kāda šādu soli būtu apstiprinājusi– mūsu sievietes no tā kaut kā kautrējas.

Baumo jau no bērnības

Pirms neilga laika portāls «vipi.lv» piedāvāja aplūkot producentes Žaklīnas Cinovskas sievišķīgo formu izmaiņas– neoficiāli avoti vēsta, ka tas noticis pavisam nesenā pagātnē. No sāna bildētajās fotogrāfijās redzamās dāmas krūtis tiešām izskatās visai daudzsološi, tomēr, aplūkojot »VZ« fotoarhīvu, jāatzīst, ka sievietes krūšu izmērs nekad nav bijis mazs. «Jā, es jau brīnos, kāpēc tikai tagad par to raksta. Man, protams, pašai bija ļoti jautri lasīt šo ziņu– man kā sievietei tas ir kompliments, ka fotogrāfs pamana ne vien manu garo augumu, bet arī sievišķīgās formas. Patiesībā šādas baumas par krūšu palielināšanu es dzirdu jau no vidusskolas laikiem,» smejoties »VZ« stāstīja Cinovska.

Nēsā pareizo apakšveļu

Rudenī ikgadējā «Riga Fashion Week» laikā tika baumots, ka krūšu korekcijas operāciju ir veikusi arī kolorītā radiogeiša Ieva Adamss, īstajā vārdā Ieva Lejiņa. Šādas runas netieši apstiprināja arī sievietes paziņas. Taču pati Adamss sarunā ar »VZ« šādas runas noraidīja. «Es nekad neesmu veikusi krūšu palielināšanas operāciju un to nedomāju veikt. Es vienkārši «nesēžu» uz diētām un ēdu visu, kas man garšo, bet visas taukvielas uzkrājas minētajā vietā. Un otrām kārtām– es nēsāju pareizu apakšveļu,» skaidroja Adamss.

Ar krūtīm veido karjeru

Ne jau tikai Anete Sončika kļuvusi populāra, pateicoties iespaidīgajām krūtīm– patiesībā viņa ar tām pat iesitusi visai necilu kapitālu (nu kas gan ir kaut kāds romāns ar miljonāra Oskara Barševska draiskulīgo atvasi un tagadējo dzīvošanos pa ārzemēm nenoskaidrotas turības rietumnieku apskāvienos?!), ir arī veiksmīgāki varianti. Piemēram, sākot attiecības ar basketbolistu Sandi Valteru, viņa nu jau bijusī dzīvesbiedre Elīza Kaurāte ģērbās diezgan sportiski, neizceļot savas ķermeņa proporcijas. Taču pēc pirmā bērna piedzimšanas, kopā apmeklējot festivālu «Jaunais vilnis», Kaurāte bija tērpusies pieticīgā kleitiņā, kurai pateicoties varēja novērtēt ne vien sievietes slaidās kājas, bet arī kuplās krūtis. Tad arī parādījās baumas, ka viņa tās ir palielinājusi ar plastikas ķirurga palīdzību, taču ar viesošanos pie šā speciālista jau sākās Kaurātes spožā modeles un aktrises karjera Amerikā, bet tas notika jau tālajā 2006.gadā: tad mazpazīstamā dīdžejmeitene Elizka jeb Elīza Kaurāte kļuva par apakšveļas un žurnāla «Playboy» modeli, kā arī tika pamanīta un uzaicināta piedalīties filmā «Spiderman».

Atzīmējas dziedātājas

Karjeras vārdā pie lielāka krūšu apmēra tikušas arī virkne pašmāju dziedātāju, taču te grūti pateikt, par kurām tiek tikai baumots, bet kuras to izdarījušas patiešām. Šajā sakarā vienīgā, kas atzinusies šādas operācijas veikšanā, ir Ladybird (Tatjana Šihmuratova), kura nu jau ilgstošus gadus dzīvo Lielbritānijā, tomēr bez viņas vēl tiek minētas Aisha (Aija Andrejeva) un Ella (Elīna Fūrmane), ne bez «plastiski ķirurģiskas» intereses parasti tiek aplūkotas arī LienesCandy (Liene Greifāne) pikantās formas. Pirms pāris gadiem visai bieži tika runāts, ka savu skatuves tēlu ar krietni pamanāmāku krūšu izmēru atsvaidzinājusi arī pavisam jauniņā, 21gadu vecā ElliU (Elīna Usova), pret ko tolaik iebilda pat viņas tagad jau aizsaulē aizgājusī mamma, norādot, ka ar kuplām krūtīm lepoties Usovu ģimenes sievietēm esot teju gēnos ierakstīts. Kopš kopdzīves ar miljonāru Gunti Indriksonu pie krietni skaistākām ķermeņa aprisēm tikusi arī viņa dzīvesbiedre un bērna māte dziedātāja Elīna Ivaglo, tikai te nu ir jautājums, cik lielā mērā viņu var ieskaitīt mūziķu aprindās.

Politiķes arī ir sievietes

Taču ne jau tikai dziedātājas un modeles kāro sev iegūt apjomīgākus jaukumus– arī ar politiku saistītās dāmas ir biežas viešņas pie plastiskā ķirurga. Tā, piemēram, kuluāros vienas no apspriestākajām krūšu formu (un arī sejas vaibstu) pārmaiņām ir notikušas valsts vadības pašā virsotnē. Proti, 2007.gadā par Valsts prezidentu kļuva Valdis Zatlers un līdzās viņam parādījās arī kundze Lilita. Bieži kritizēta par tērpu izvēli un etiķetes trūkumu, vienmēr cenšoties izvēlēties tērpus ar slēgtu augšdaļu, Lilita Zatlere labprāt ar vai bez vīra pavīdēja saviesīgos pasākumos. Taču 2011.gada vasarā toreizējās valsts pirmās lēdijas izskats kļuva daudz jaunavīgāks, arī tērpu izvēlē sāka dominēt kleitas ar daudz dziļāku dekoltē. Jau toreiz droši avoti »VZ« vēstīja, ka Zatleres izskats tāds kļuvis, pateicoties vizītei pie plastiskā ķirurga, un, cita starpā, to »VZ« neoficiāli apstiprināja arī šajā jomā strādājošs speciālists.

Svaigākā novitāte šajā sakarā politikas aprindās– no zatleriešiem aizmukusī bezpartijiskā deputāte Elīna Siliņa– arī viņa dīvainā kārtā ir kļuvusi daudz jutekliskāka. Optiskais pašapmāns vai plastikas ķirurga darbs? Kas to lai zina, Siliņa tomēr vairs nav aktrise, kurai šāda operācija būtu vitāli nepieciešama,– kā deputāte viņa tāpat izskatās gana labi.

Implantu diedelniece un «krūšu rekets»

Krūšu palielināšanas lietās bijuši arī daži vairāk vai mazāk smieklīgi skandāli. Piemēram, pagājušā gada izskaņā ar savdabīgu žēlsirdības dāvanu lūgšanas akciju (pašai sev, protams) izcēlās pašpasludinātā seksbumba un paretam arī dziedātāja vai pasākumu vadītāja Liene Brikouska (Lee), kura sāka kampaņu naudas vākšanā, lai tiktu pie krūšu implantiem. Pagaidām kampaņa gan ir bijusi neveiksmīga un Brikouskai nācies iztikt vien ar lūpu palielināšanas injekcijām.

Daudz vērienīgākā naudas(un krūšu) skandālā savulaik iekūlās miljonāra Pētera Šmidres dzīvesbiedre Aija Simsone, kas tiek dēvēta par Implantu karalieni,– viņa ir viena no retajām pašmāju sabiedrības elites dāmām, kas nav slēpusi savu plastisko operāciju, tiesa, ne no laba prāta. Epopeja ap Simsones implantiem ieguva nosaukumu «krūšu rekets»: 2005.gadā plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis sūdzējās, ka Simsone mēģinot izspiest 50000latu un 19555eiro, bet uzņēmēja apgalvoja, ka prasījusi kompensāciju par neveiksmīgi veikto operāciju un prasījusi segt viņai Francijā atkārtoti veiktās operācijas izdevumus. Simsone šajā lietā zaudēja, un viņas krūšu turpmākais liktenis jau ir viņas pašas darīšana.

Svarīgākais