Keitas Mosas tetovējums vērts pusotru miljonu!

© Scanpix

Izrādās, ka pasaulslavenajai modelei Keitai Mosai papildus visai sakrātajai mantībai ir vēl pusotra miljona dolāru vērta «lieta». Tieši par tik lielu summu eksperti ir novērtējuši modeles tetovējumu. Pati slavenība atzinusies, ja kāds kolekcionārs izteiktu vēlēšanos iegādāties šo tetovējumu, viņa būtu gatava pārstādīt ādu.

Keitai Mosai uz ķermeņa ir vairāki «zīmējumi», no kuriem zināmākie ir enkurs, kas uztetovēts rokas iekšpusē, un divi bezdelīgām līdzīgi putniņi, kas kā spoguļattēlā raugās viens uz otru, rotā modeles vidukli. Kā izrādās, šie putniņi arī ir pusotra miljona dolāru vērti.

Šim tetovējumam jau ir gandrīz desmit gadi, un tā autors ir Lusjēns Freids – viens no 20. gadsimta slavenākajiem un dārgākajiem māksliniekiem, kā arī slavenā psihoanalītiķa Zīgmunda Freida mazdēls. Keita Mosa ar Lusjēnu Freidu iepazinās 2002. gadā, un viņš piedāvāja modelei uztaisīt tetovējumu ar dzīvnieku pasaules tematiku. Sākumā mākslinieks vēlējās uz Mosas ķermeņa iemūžināt vistu, taču beigās uz modeles vidukļa «uzspurdza» divi putniņi. Tetovējumu kā mākslas šedevra cena, pēc pašreizējiem izcenojumiem, varētu būt aptuveni 1,5 miljoni dolāru. Keita Mosa savu tetovējumu uzskata par īstu mākslas vērtību, jo tas taču ir Freida oriģināldarbs, un izteikusies, ka viņa pat varētu veikt ādas pārstādīšanu, ja kāds mākslas darbu kolekcionārs būtu ieinteresēts iegādāties šo vienreizējo šedevru. Tiesa, pēc tam modele piebilda, ka tas ir tikai joks. Taču, kā zināms, – katrā jokā ir daļa patiesības.

Svarīgākais