Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Pazīstamais žurnālists Streips izšķīries ar dzīvesbiedru

© f64

Pazīstamais žurnālists un pasniedzējs Kārlis Streips savu homoseksuālo orientāciju nekad nav slēpis, tomēr savus draugus plašākai sabiedrības apskatei arī nav izlicis. Taču nupat viņš sociālajos tīklos oficiāli izsludinājis savu brīva vīrieša statusu un labpatikā to iztirzā ar saviem draugiem un paziņām.

Savu bijušo nodēvē par ēzeli

Pazīstamais žurnālists Kārlis Streips savā «facebook.lv» profilā ir nomainījis attiecību statusu no «attiecībās» uz «brīvs/-a», turklāt nelaiž garām iespēju atbildēt gan uz līdzjūtību apliecinājumiem, gan sajūsmas pilniem komentāriem. Uz draugu jautājumu, vai sakarā ar šķiršanos just līdzi vai apsveikt, Streips strikti ir noteicis: «Apsveikt. Izrādās, ka bijušais «mīļākais» sešus gadus ir bijis absolūts ēzelis un vairāk ir «labas atbrīvošanās» sajūta. Viņš ir melis un krāpnieks, nekas vairāk. Nav nekas, ko es vēlētos ar viņu. Ikvienam paldies par rūpēm.»

Sirsniņa nesāp, var iet dillēs

Streipa draugi tajā pašā «facebook.lv» spriež, ka «pret šķiršanos jau zāļu nav un uzmundrinājumi nepalīdz, bet nu cerēsim, ka tā ir taisnība – ka, tāpat kā cilvēki blakus, arī vientulība mums ir dota tikai uz laiku. Laikam jau jāizbauda abi «agregātstāvokļi» dzīvē. Viss mainās agrāk vai vēlāk – un labi, ka tā. Gan uzradīsies labas, stabilas attiecības. Mums, «naturāļiem», arī šķiršanās ir sūdīga lieta. Cerams, ka viss nonāks savā vietā. Visu dziedē laiks, bet vai tev sirsniņa nemaz nesāp?» Uz to Streips strikti un konservatīvi atbildējis: «Nē, sirsniņa nesāp. Negrib cilvēks ar mani būt, lai iet dillēs.»

Latvijā esot smukākie puiši

Pērn oktobrī izdots pagaidām vienīgais e-žurnāls lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu jauniešiem Baltijā «Skapis», kura pirmajā numurā, protams, publicēta intervija ar Streipu – vienu no retajiem sabiedrībā zināmajiem gejiem, kas neslēpj savu seksuālo orientāciju. Intervijā e-žurnālam Streips arī citus seksuāli citādi orientētos mudina sabiedrībai atklāt savu orientāciju, jo pretējā gadījumā viņi paši sevi padara nelaimīgus. Žurnālists iestājas par to, lai diviem viena dzimuma pārstāvjiem būtu atļauts veidot likumīgas partnerattiecības, bet viņam pašam personiskajā dzīvē tas neesot aktuāli, un arī precēties viņš nealkst. Streips gan atzinis, ka simpātiskākie ir pašmāju stiprā dzimuma pārstāvji, tikai «nelaime ir, ka Latvijā ir ļoti skaisti jauni cilvēki, kuri ļoti slikti noveco – pīpēšanas un alkohola dēļ. Latvijā nav sevišķi daudz seksapīlu vīriešu ap 40–50, kas būtu labs piemērs».