Vai "UgunsGrēka" Rasai apnika gultas ainas ar Ķesteri?

© Publicitātes foto

Pētot TV3 seriāla «UgunsGrēks» scenāriju, rodas iespaids, ka Ģirta Ķestera atveidotajam dakterim Leonam ir slikta karma – jau otrā viņa mīļotā sieviete mirst. Šoreiz no seriāla pazudusi (noslepkavota) Rasa, tātad arī viņas lomas atveidotāja aktrise Liene Gāliņa.

Priekšroku dod bērniem

Daļa TV3 seriāla «UgunsGrēks» skatītāju vēl nav aizmirsuši daktera Leona mīļotās Martas (Dita Lūriņa) nāvi, bet nu jauns trieciens – bojā iet arī Rasa. Šāds notikumu pavērsiens piedzīvots piespiedu kārtā, jo Rasas lomas atveidotāja aktrise Liene Gāliņa nolēmusi neturpināt filmēšanos. Līgums par dalību «UgunsGrēkā» viņai bija noslēgts līdz iepriekšējās sezonas beigām, un aktrise nolēmusi to nepagarināt. «Lēmumam ir vienkāršs pamatojums: dzīve sāka rādīt, ka es pārāk daudz laika atdodu darbam. Gribējās visu izdarīt forši, negribēju būt pavirša, un sāka ciest manās prioritātēs augstāk esošais cilvēku pulciņš, kas ir mana ģimene. Mani bērni vēl ir mazi, un vēl nevaru tik daudz laika veltīt darbam. Ieklausījos iekšējos signālos. Lai neskrietu mēli izkārusi, no kaut kā bija jāatsakās,» »VZ« atzina Gāliņa. Lienes un viņas vīra, mārketinga speciālista Egmonta ģimenē aug četrus gadus veca meita Kate un divus gadus vecs dēls Jēkabs.

No dakteres pārtop par mīļāko

Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, viens no Gāliņas atteikuma iemesliem filmēties bijis arī tas, ka Rasas loma nav izvērtusies tik nopietna, kā sākumā gaidīts, proti, atbildīgas psihoterapeites tēlošana aizvirzījusies otrajā plānā, lielāks uzsvars likts uz kaislīgo attiecību ar dakteri Leonu atainošanu. Pati aktrise gan šādam skaidrojumam nepiekrīt. «Kamēr spēlēju šo lomu, es Rasu šausmīgi iemīlēju. Taču loma aizvirzījās tik tālu, ka man jau sāka pietrūkt spēka. Man ir pašai savs skatījums uz pasauli un cilvēkiem, kad tas sāk buksēt, paliek grūti.» Gāliņa atzīst, ka viņa ar Rasu nav līdzīgas. «Mēs esam līdzīgas ar to, ka abas esam sievietes, citādi – nē. Es viņu redzēju kā daudz gudrāku, cēlāku un, iespējams, arī stiprāku būtni nekā es pati. Ja varonis, kurā ieguldu darbu, ir foršs, tad man ir interesanti strādāt. »

Svarīgākais