Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Mazsalacas "meteorīts": reklāmas kampaņa vai dāvana mīļotajai?

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Mobilo sakaru kompānija "Tele2" uzņēmusies pilnu atbildību par viltus meteorītu Mazsalacas nostūrī, soloties apmaksāt visus zaudējumus. Pat pieņemot, ka "meteorīts" bija reklāmas kampaņa, rodas aizdomas, ka SIA "Tele2" mārketinga direktors Jānis Spoģis vienkārši pēdējā brīdī glābis sava drauga, teleoperatora Anta Šteinberga ādu no lielākām nepatikšanām.

Par svētdien vakarā Mazsalacas novada Sēļu pagastā kādā nomaļā vietā it kā nokritušo meteorītu vai kāda kosmiska objekta atlūzu šonedēļ vēstījuši visi Latvijas mediji un arī ziņu aģentūras visā pasaulē. Par notikušo visiepriecinātākie bija apkārtējo māju iedzīvotāji, kas jau nakts melnumā devās izlūkos pie mistiskās bedres, bet nākamajā rītā teju katram bija savs stāstāmais par dzīvnieku reakciju, īpatnējām skaņām, smakām un citām dīvainībām. «Nē, es jau neko ne redzēju, ne smakas jutu. [Suns] Beisiks šodien tāds savārdzis, laikam radiācija vainīga,» prātoja tuvumā esošās mājas Jengas saimnieks, 74 gadus vecais Eižens. «No mežmalas gaisā slējās milzīgs uguns stabs, liesmas bija vismaz desmit metru augstumā,» klāstīja Kudratu nama tēvs Tālis. Mazā pagasta ļaudis jau kala peļņas plānus, kā piesaistīt tūristus, kur celt viesu namus ar pirtiņām utt., taču beigu galā izrādījās, ka viss bijis tikai lēts reklāmas triks.

Nav gan saprotams, kāds īsti bijis mobilo sakaru operatora «Tele2» reklāmas mērķis.

Turklāt »VZ« noskaidroja, ka svētdienas vakarā videomateriālu uzfilmējis un tālāk nodevis medijiem 25 gadus vecais operators režisors Ants Šteinbergs. Interneta vietnē «youtube.com» var izpētīt, ka arī viņa iepriekšējie mākslas darbi bijuši visai savdabīgi – īsfilmiņa par kādu puisi trakokreklā, bērnu emocijas skolā u.tml.

Liktenīgajā svētdienā vārdadienu svinēja Beātes, un portālā «draugiem.lv» Anta profilā jau svētdienas naktī un pirmdienas rītā daudzi izteicās, ka «meteorīts» esot ļoti laba dāvana Anta mīļotajai Beātei Dragūnai. Turklāt izrādās, ka arī «Tele2» mārketinga un tirdzniecības direktors Jānis Spoģis ir visai labos draugos ar «meteorīta» autoru Antu – viņš reģistrējies puiša draugu lokā.

Jāatgādina, ka neilgi pēc tam, kad tika konstatēts «meteorīta» viltojums, policijas pārstāvji solījās vainīgos saukt pie atbildības. Pēc tam, jau dažas stundas vēlāk, visai haotiskā gaisotnē preses konferencē Spoģis pastāstīja par kompānijas veikto reklāmas akciju. Ar Spoģi nākamajās dienās pēc šīs preses konferences »VZ« vairs sazināties neizdevās.