Mazie „Graustu miljonāra” aktieri riskē zaudēt pabalstu

Filmas „Graustu miljonārs” mazgadīgie aktieri drīzumā varētu vairs nesaņemt piešķirto ikmēneša stipendiju, ja arī turpmāk tik reti apmeklēs skolu.

11 gadus vecais Azharudins Mohameds Ismaīls un 10 gadus vecā Rubīna Alī slavu iemantoja, filmējoties oskarotajā filmā „Graustu miljonārs”. Tomēr par nākotni šie bērni neko daudz nedomā — Azhars apmeklē tikai 37 procentus nodarbūbu, savukārt Rubīna cenšas vēl mazāk — bija bijusi uz 27 procentiem nodarbību, vēsta AP.

„Žēl, ka tā,” saka Nošira Dadravala, kura pārvalda fondu, kuru izveidoja „Graustu miljonāra” veidotāji, lai mazajiem aktieriem, kuri ir auguši īstos graustu rajonos, nodrošinātu izglītību.

Situācija parāda, ka dzīve krietni atšķiras no kino. Filmā Azhars spēlēja Salimu jaunībā — šis varonis bērnību pavadīja Mumbajas graustos, bet, pieaugot iemantoja ij bagātību, ij mīlestību. Savukārt Rubīna spēlēja otru galvenās lomas tēlotāju Latiku bērnībā.

N. Dadravala stāsta, ka uz skolu bērni neiet savas aizņemtības dēļ — viņi regulāri dodas uz Parīzi un Indijas pilsētām. Viņa norāda, ka pret bērnu ceļošanu nav nekas iebilstams, bet to var darīt arī nedēļas nogalē.

Savukārt bērnu vecāki skaidro, ka uz skolu atvases nav devušās, jo nesen aizsaulē ir aizgājuši viņu ģimenes locekļi. Kad tas būs pārdzīvots, viņi abi atkal iešot uz skolu.

„Graustu miljonāra” režisors Denijs Boils un producents Kristians Kolsons izplatītā paziņojumā aicinājuši bērnu vecākus cienīt savas saistības, ko uzņēmušies, vienojoties par atbalstu Azharam un Rubīnai.