Aktieris Bulis ir maniakāls kurpju fans

© f64

Aktierim Andrim Bulim tīk dažādu veidu apavi, bet sirdij tuvākās tomēr ir kurpes – to viņam ir kādi trīsdesmit (!) pāri.

Gan sarkanas, gan ar puķēm

Aktierim Andrim Bulim kurpju nudien netrūkst. «Man ir kurpes gan klasiskās krāsās, gan neparastākas. Vienas, īpaši mīļas, kurpes, kas ir melnbaltas un izskatās kā no gangsteru filmām, es atradu kādā mazā veikaliņā Viļņas vecpilsētā. Pareizāk sakot, kurpes atrada mani. Tās bija ar rokām darinātas, vienīgais izmērs un man derēja kā uzlietas. Turklāt tās nebija pārlieku dārgas,» »VZ« atklāj Bulis. «Ir bijuši gadījumi, kad esmu pircis kurpes kādai konkrētai izrādei, bet tās velku reti, jo tad rodas sajūta, ka jāiet uz izrādi. Man ir ne viens vien pāris kurpju, kuras nav īpaši praktiskas. Tādas riktīgi praktiskas kurpes man ir kādi trīs pāri, un tās tad arī ikdienā valkāju.» Aktiera kolekcijā ir sarkanas, baltas un oranžas kurpes, ir arī baltas ar zaļiem ziediem. «Gribu zilas, bet tādu man pagaidām nav,» joko Bulis.

Noder arī gumijas zābaki

Vieni no apaviem, kurus Bulis velk īpaši lietainā laikā, ir melni gumijas zābaki. «Tie man pagādāti speciāli, lai mierīgi varētu staigāt ar suni.» Savukārt jaunībā aktieris bieži staigājis ar sporta apaviem – tad viņš spēlējis basketbolu un futbolu, iespējams, tāpēc tagad biežāk gribas vilkt kurpes. «Meitenēm labāk patīk, ja vīrietis ir kurpēs, tikai tad tām jābūt interesantām,» tā Bulis. Taujāts, kāda veida kurpes tīk redzēt sievietēm, viņš smejas, ka tas esot individuāli katrai: esot tādas, kas dzimušas, lai staigātu, piemēram, augstpapēžu kurpēs, un tādas, kurām tās nevajadzētu vilkt kājās.

Aktieris ar nostalģiju atceras laiku, kad dejojis tautas dejas un bieži dabūjis vilkt pastalas. «Kad Linda Leen radīja savu krāsaino pastalu kolekciju, nodomāju – kāpēc Linda tās neizdomāja jau pirms gadiem astoņpadsmit?! Labprāt būtu tādas nēsājis!»

Lietotus apavus nepērk

Reiz kādai izrādei apavi ir meklēti arī lietoto apģērbu veikalā, taču sajūsmā par to iegādi šādās vietās Bulis nav. «Ja redzi, ka apavi nav nēsāti, varbūt kādai izrādei tos var nopirkt arī lietoto apģērbu un apavu veikalā, bet, ja kurpes jau kāds ir nēsājis, tad labāk nevajag. Kurpes jau nav drēbes, kuras var arī izmazgāt. Man liekas, ka cita cilvēka nēsātus apavus ir grūti nēsāt. Labāk staigāt padilušākos džinsos, bet apaviem naudiņu atrast.» Aktieris gan atzīst, ka dārgākie apavi ne vienmēr ir tie labākie, tāpēc jāseko līdzi to kvalitātei. «Kurpēs ir vērts ieguldīt līdzekļus. Protams, saprāta robežās. Man ir vienas kurpes un vieni zābaki, katrs pāris maksāja simts latu. Nezinu, vai tas ir daudz. Biznesmenim tas droši vien nav nekas, bet māksliniekam tā ir pieklājīga summa.»

Aktieris valkā 44.–45. izmēra apavus, un Latvijā tos atrast nav problēmu. «Ir, ir arī pie mums interesanti apavi, tikai jāseko līdzi un laiku pa laikam jātaisa «šopings». Esmu atradis, piemēram, vienus ļoti labus zābakus ar ādas zoli, kuri ir silti un man nenormāli patīk! Tikai tie ļoti, ļoti slīd. Jāuzliek beidzot profilakse, citādi katru reizi, kad tos uzvelku, kaut kur krītu.

Svarīgākais