Aktieris Ģirts Ķesteris nobēdzis no visiem pie jūras

© f64

Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris nebēdā par to, ka mediji cenšas noskaidrot – ir vai nav viņš saderinājies ar aktrisi Kristīni Nevarausku: ne seriālā «UgunsGrēks», ne reālajā dzīvē kāzas pagaidām neietilpst aktiera tuvākajos plānos.

Nobrīdināts Rīgā nerādīties

Aktieris Ģirts Ķesteris šobrīd tikai pasmaida par radīto ažiotāžu ap viņa iespējamām kāzām ar kolēģi un ilggadējo draudzeni Kristīnu Nevarausku, priecājas par vasaru un nesteidzīgi bauda atvaļinājumu. «Nupat kopā ar dēlu atbraucām četrus kilometrus nostāk no vietas, kur esmu apmeties, lai tiktu pie mobilā telefona zonas. Esmu pie jūras, ne gluži pašā Salacgrīvā, bet uz to pusi. Vakar iekārtojos nelielā istabiņā, uzvilku sev pāri deķīti, paņēmu palasīt divu gadu laikā pirmo neobligāto literatūru un sapratu – tas ir miers! Jāiemācās šis miers, lai pēc tam varētu karot. Mana «UgunsGrēka» «krustmāmiņa» Ilze Vazdika jau pieteica, lai tagad šīs trīs nedēļas atpūšos un Rīgā pat nerādos,» sarunā ar »VZ« smejoties stāsta Ķesteris.

Ar medijiem sadzīvo labi

Mediju pastiprināto interesi par savu privāto dzīvi aktieris iemācījies uztvert mierīgi. «Arī Ģirts Ķesteris, gluži tāpat kā jebkurš aktieris, kādreiz ir vēlējies būt ievērots un novērtēts. Viņš gribēja būt. Kādreiz tas man bija ļoti svarīgi, šobrīd esmu nonācis pie tā, ka ar savu atpazīstamību un mediju interesi vienkārši sadzīvoju. Pret medijiem izturos draudzīgi, taču diez vai mēģināšu sabiedrību iepazīstināt ar savas privātās dzīves niansēm. Un, ja arī interese par mani kādreiz beigsies, es par to nenieka neuztraukšos. Cilvēka esību jau nenosaka tas, ko par tevi raksta, bet tas, vai tu spēj būt laimīgs un piepildīts,» prāto Ķesteris.

Interneta komentāri – bīstama miskaste

Ķesteris gan neslēpj, ka viņam ir ne pārāk glaimojošs viedoklis par anonīmajiem komentāru rakstītājiem interneta vidē. «Jau daudzus gadus ar šādu komentāru lasīšanu neaizraujos. Tā ir miskaste, bīstamāka par visiem medijiem, kopā ņemtiem. Ir jāsaņem drosme un jāiedzer simts gramu, lai mēģinātu palasīt visu, kas nu tur sarakstīts, lai uzzinātu, ka tu esi niecība, nesimpātisks tips ar pliku galvu,» ironizē aktieris. Viņš atzīst, ka būt talantīgam savā nozarē nebūt nenozīmē būt plaši atpazīstamam. «Vērtību kauss no tā nemainās. Būt nekam man reizēm ir patīkamāk, nekā būt kaut kam. Un, dodoties ārpus Latvijas, nekas neesmu. Ir interesanti doties uz Maskavu uz kino provēm vai tikties ar Eiropas režisoriem. Man labāk patīk nezināt, nekā zināt.»

Kopā var būt arī bez ciešanām

Taujāts, vai arī viņa dzīvē, gluži kā seriālos, attiecību veidošana ir neizbēgami saistīta arī ar mokām un ciešanām, Ķesteris atbild, ka, piemēram, «UgunsGrēka» gadījumā «māksla nevar eksistēt bez konflikta un ir nepieciešama dramaturģija», bet dzīvē viss ir citādi. «Seriālos mokas un ciešanas tiek piedzīvotas līdz kāzām un pēc tam, es ceru, viņi dzīvo ilgi un laimīgi. Dzīvē vienmēr ir savādāk: tikai pēc romantiskā perioda, pēc kāzām sākas īstais seriāls un tās kopīgās dzīves grāmatas rakstīšana. Reālajā dzīvē attiecības var izveidot bez ciešanām.»