Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Mēness aptumsums. Ko tas atnes, ko dod un ko atņem

© Pixabay

Cienītais lasītāj, pirms uzsākam nelielu ceļojumu, lai kaut nedaudz gūtu ieskatu, kas vēdiskajā vai jebkurā citā astroloģijā īsti ir Saules un kas Mēness aptumsumi, ir nepieciešams mazs ievads.

Šobrīd teju katrs cilvēks grib maksimāli ātru un vienkāršu atbildi uz sev sāpīgiem jautājumiem, kas līdzinās izklaidei - kuras sfēras aptumsums ietekmēs, cik kopumā ilgst katra aptumsuma ietekme, kā tam var sagatavoties, bet galvenais - kā lai no šī visa iegūst sev materiālu labumu? Tieši tāpat kā mūsdienu medicīnā - ir problēma, un jābūt vienkāršai tabletei, kas šo problēmu atrisinās. Jā, šobrīd mēs dzīvojam vidē, kur, lai kaut kas strādātu, ir jāpierādās materiālajā sfērā.

Kaut nedaudz dziļākā izpratnē rodas arī plašāki jautājumi: - kā šis aptumsums ietekmēs katru cilvēku atsevišķi; - kā ietekmēs uzņēmumu vai iestādi, kurā strādā tu vai tavs partneris; - kā ietekmēs valsti, kurā dzīvojam, un reģionu kopumā; - kā ietekmēs notikumus visā pasaulē; - kā šiem notikumiem sagatavoties, ņemot vērā katra atsevišķā horoskopa komplekso un sarežģīto ietekmi.

Astroloģija ir izdzīvojusi, pateicoties tikai tam, ka visu laiku ir atradusies blakus karaļiem un augstdzimušajiem, kam tika dota pavisam cita izglītība un no agras bērnības tika mācīts, ka mēs dzīvojam ļoti kompleksā vidē, kur, lai pieņemtu lēmumus, jāņem vērā ļoti daudzi un dažādi faktori. Apskatīsim mūsu situāciju, kur vienlaikus jāskatās dažādi horoskopi: mēs dzīvojam uz šīs planētas, Eiropas kontinentā, kā robežvalsts, Latvijā, kas tika dibināta 1918. gadā, Eiropas Savienībā, kurā iestājāmies 2004. gadā. Pie tā visa jāņem vērā katra cilvēka individuālais horoskops un bērnu horoskopi, kas jaunāki par 16 gadiem. Visi šie horoskopi jāsaliek vienkopus, un tikai tad varēs izprast tālāko notikumu virzību. Gluži kā lielā matricā - lielākā horoskopā ir iekļauts mazāks un mazāks horoskops, kam visam jāveido kopaina. Šobrīd atrodamies situācijā, kurā gadsimtiem slēptās zināšanas pamazām nāks ārā un būs nepieciešamība pamazām apgūt arī astroloģiskās zināšanas. Lielākā daļa no jums nezina, bet ekonomiskā žurnāla «The Economist» vāki tiek veidoti, pamatojoties uz Kabalas astroloģijas zināšanām.

Aptumsumi

Saules un Mēness aptumsumi vienmēr ir bijuši īpašāki laiki un ietekmes ziņā ir teju līdzvērtīgi saulgriežiem. Aptumsumi vienmēr ir saitīti ar spožākajiem objektiem debesu jumā - Sauli un Mēnesi. Saules aptumsuma laikā vienmēr tiek ietekmēta autoritāte un vara, bet Mēness aptumsuma laikā psiholoģiskā stabilitāte, «tauta», emocijas utt.

Tas, kā radās aptumsums kā parādība, ir aprakstīts senā mītā, kur galvenie notikumi norisinās laikā, kad radās Zeme, kam apkārt ir Saule un Mēness noteiktā attālumā. Šis attālums ļoti cieši ir saistīts ar maģisko skaitli 108, bet par šo skaitli citā reizē. Astroloģiskie aptumsumu cikli ir 18 gadi (divas reizes pa deviņiem gadiem), kas ir ļoti populārs cikls ekonomikā un daudzu cilvēku privātajā dzīvē. Latvijā tāds cikls bija gan «Parex» bankai, gan citiem populāriem lielākiem biznesiem, kas jau beiguši savu spilgto pastāvēšanu. Astroloģiskā ziņā mēs «atgriežamies» 2003. un 1985. gada ekonomiskajos un tirdzniecības izaicinājumos, kur priekšā lielas pārmaiņas un sākās jauns līderības cikls, lai iegūtu vai vismaz noturētu savu vietu tirgū. Nav jātic astroloģijai, lai neredzētu šo ciklu līdzību un izdarītu savlaicīgus secinājumus.

Vēsturiskās analoģijas vieglākai izpratnei

Tuvākie līdzīgākie Mēness un Saules aptumsumi bija 1910. un 1818. gadā, bet, ja ņem vērā deviņu gadu ciklu, tad ļoti līdzīgs bija arī 1976. gada aptumsums. Tiem, kas mīl skaitļus un vienkārši seko līdzi dažādiem cikliem, jāatceras, ka 2013., 2003., 1994., 1985., 1976., 1966., 1957. gada oktobra un novembra aptumsumi nesa līdzīgu enerģiju.

Būtiskākais, kas jāsaprot - pasaules gala un apokalipses nebūs. Būs straujākas pārmaiņas, kuru mazākā daļa jau ir redzama, bet aktuālākais vēl priekšā.

Kā jau minēju - izvērtējot vēsturiskās analoģijas, kļūst skaidrs, ka atrodamies straujāku notikumu attīstības priekšvakarā, kad pēc ilgākas «iesildīšanās» notikumi uzņems lielākus un straujākus apgriezienus. Šis aptumsums ieslēgs apstākļus, kas mainīs līdzšinējos principus, kā veicām izvēles, izvēloties privātās dzīves partnerus, izvēloties sadarbības partnerus darbā vai biznesā, izvēloties preces tirgū vai veikalā, un kopumā straujāk mainīsies cilvēku prioritātes vērtību modelī. Astroloģijā ir daudz būtisku ciklu, kas vienā laika brīdī ir stiprāk jūtami un kādā mazāk jūtami. Visi cikli jāskata vienotā kopainā.

Mēness aptumsums, kas Latvijā būs redzams

Mēness aptumsuma laikā atradīsies zvaigznājā (Ashwini nakshatra), kas simbolizē gan dvīņus, gan dualitāti, gan sākuma un beigu ciklus kā divus torņus, gan redzamo un neredzamo, gan taustāmo un sajūtamo utt.

Visvienkāršākajā izpratnē - jebkurai lietai ir gan «tieša izpratne», gan «apslēptā izpratne», ko mēs saucam par zemtekstu. Vienmēr teksts ir jālasa gan burtiski, gan jāizprot kopējais konteksts, kurā apslēpts zemteksts, kurš uzreiz nav redzams. Ārējais izskats būs ļoti maldinošs, jo vajadzēs uzzināt «apslēptās detaļas». Bankās parakstot līgumus, ir teksts ar lieliem burtiem un maziem burtiem, bet, ja būsit izlasījis «mazos burtus», parādīsies lietas, par kurām bez speciālām zināšanām neko uzzināt nevarējāt. Žurnālā lasot tekstu, izpratīsiet vienu, bet, ieraugot bildi, kas nāks kopā ar šo tekstu, vajadzēs saprast pavisam ko citu - tā teikt, divas dažādas ziņas vienlaikus. Attiecībās ārējais izskats būs īpaši maldinošs, un cilvēki ar «vairākām sejām» būs aktīvāki nekā parasti. Šāda un līdzīga «dualitāte» būs ļoti aktuāla tēma uz nākamajiem deviņiem gadiem.

Dzīvē viss radītais ir dualitātē: sievišķais - vīrišķais, diena - nakts, uguns - ūdens. Jebkuru valsti pārvalda divi kodoli: karaļi ar laicīgo varu un mācītāji ar garīgo varu. Biznesā «Apple» korporāciju radīja divi kodoli - Stīvs Džobss un Stīvs Vozņaks, bankas vada tieši pēc šī paša principa.

Attīstītās valstīs vienā lielā pilsētā dominē vara, bet otrā ekonomika: Berlīne - Minhene, Pekina - Šanhaja, Vašingtona - Ņujorka, Maskava - Sanktpēterburga utt.

Šis cilvēku vadības modelis ir plaši un ļoti sen zināms, bet maz apspriests teorētiskā plānā, un nu būs pienācis laiks šim modelim «strādāt» ar savu maksimālo jaudu. Šis aptumsums arī parādīs lielākās plaisas šādās savienībās.

Aptumsums Svaru zvaigznājā jeb praktiskā nozīme šai kombinācijai

Svari vienmēr ir simbolizējuši izvēli, tirgu un balansu. Šī aptumsuma lielākais izaicinājumus būs spēt izvērtēt nepieciešamo ieguldīto enerģiju ar reālo tirgus vērību. Būs jāmeklē atbildes par disbalansu, kas būs lēnām jālabo. Cilvēks var ieguldīt milzīgu enerģijas apjomu kādā projektā, bet, ja nav tirgus pieprasījuma viņa izveidotajai lietai vai pakalpojumam, tad liela daļa enerģijas būs veltīga. Tieši tas pats būs daudzās attiecībās - ieguldītā enerģija nenoteiks vērtību. Ja būs lūgums no kāda un pieprasījums no tirgus - ieguldiet enerģiju, lai saņemtu pretī to, ko vēlaties. Lai cik tas nebūtu ciniski, bet pēc šī aptumsuma pakāpeniski sāks mainīties sievišķās enerģijas «tirgus vērtība» jeb pieprasījums pēc noteikta tipa sievietēm mainīsies. Atceramies: - neilgi pēc 1986. gada sākās pirmie skaistuma konkursi un kļuva populāri tā saucamie «Mis» konkursi; - pēc 2003. gada strauji kļuva populāras digitālās fotogrāfijas un internets tika pārpildīts ar citu skaistumu. Nākamā izpratne par sievišķīgumu, tās vērtību un skaistuma būtību kā tādu atkal priekšā. Tieši tas pats attiecas uz vīriešiem, un mēs ļoti labi redzējām, ka pēc 1985. gada ar kino un Holivudas palīdzību absolūti mainījās izpratne par to, kas ir «spēcīgs alfa» vīrietis. Par tādu kļuva Arnolda Švarcenegera «neuzvaramais» prototips - muskuļots, brutāls, bezbailīgs un tāds, kas var viens stāties pretī armijai. Vienlaicīgi sekoja Stalone ar savu Rembo, Žans Klods van Damme. Spēcīgam vīrietim vajadzēja būt gan brutālam, gan bagātam. Nākamais solis bija pēc 2003. gada, kad vīrišķības simbolisms atkal mainījās un bija vairāk saistīts ar ārējiem sasniegumiem, ko simbolizē auto, jahtas, lidojumi uz salām un, protams, prestižs darbs birojā ar dārgu uzvalku. Tieši pēc 2003. gada liela daļa reālo reketieru pēkšņi «pārvērtās» par cienījamiem biznesmeņiem. Priekšā ir interesanti pārmaiņu laiki, tādēļ nezaudējam sevi, jo nemaz nezini - KAS būs tā vērtība, kas šodien nav nevienam vajadzīga, bet rīt būs ļoti pieprasīta.

PS Specifiskās astroloģiskās nianses aptumsuma laikā visiem, kas mācās un apgūst astroloģiju.

- Saule atradīsies visvājākajā no 360 grādiem, - Merkurs ar Marsu veidos planētu karu, - Saturns būs apstājies tieši pirms kļūšanas atkal taisnam, - Mēness atradīsies zvaigznājā, kas simbolizē dvīņus, kas pārvada veselības un ceļošanas jautājumus utt. - Marss, kas pārvalda Mēness aptumsuma vietu, atradīsies septītajā mājā no Mēness, kas simbiozēs spēcīgu līdzšinējo partneru cīņu. Tikai par vienu no šīm kombinācijām var nolasīt lekciju vairāku stundu garumā.

***

Ko darīt vai nedarīt aptumsuma laikā?

No vēdiskās astroloģijas viedokļa cilvēkiem nav ieteicams skatīties uz aptumsumiem, jo skatīšanās pastiprinās tās problēmas, ar ko būs jāsaskaras nākamajā pusotrā gadā atbilstoši personīgajam horoskopam. Nevajadzētu pieņemt straujus lēmumus par jebkādu attiecību izbeigšanu, jo tas, kurš būs iniciators izbeigt šīs attiecības, uzrausies uz lielām problēmām. Jau daži starptautiski uzņēmi Latvijā paspēja atlaist «atslēgas cilvēkus», uz kā turējās viss viņu veiksmīgais bizness. Rezultāts būs likumsakarīgs un dārgs, jo egoisms neļāva ieraudzīt «apslēpto». Privātajā dzīvē būs tieši tas pats - šobrīd cilvēki neredzēs apslēptos zemūdens akmeņus. Esiet harmonijā ar sevi, un lai jums produktīvs pārmaiņu laiks.

Kādēļ šis aptumsums ir tik sarežģīts un smags?

Tādēļ, ka turpinās astroloģiskais periods no 2020. gada oktobra, kad matemātiskie punkti, kuros notiek aptumsumi, atrodas zodiaka zīmēs, kur sākumā Mēness, bet vēlāk Saule jūtas vai nu vislabāk, vai vissliktāk. Šobrīd šis astroloģiskais posms noslēdzas, un sekos jau straujāki notikumi. Svaru zvaigznājā (kur Saule jūtas vissliktāk) aptumsuma mezgls atrodas jau pusotru gadu, un tieši šis zvaigznājs atbild par tirdzniecību. Kas ir tas, ko redzējām pēdējo pusotru gadu - regulēšana, tarifi, ierobežojumi, kontrole, ierobežojumu apiešana visaugstākajā līmenī utt. Tirdzniecībā un politikā lielākā daļa jautājumu ir «uzkārušies» un nav virzības nedz uz priekšu, nedz atpakaļ, kā arī nav izstrādāts plāns - uz kurieni virzāmies un kādi ir sasniedzamie mērķi. Protams, kā vienmēr daudzi mēģina nosēdēt uz diviem krēsliem vienlaicīgi, neredzot reālos ekonomiskos rādītājus. Taču pēc šī aptumsuma lielākā daļa būs spiesti paskatīties acīs skarbajai patiesībai tirdzniecības jomā. Ekonomiskie rādītāji rāda vienu, bet cilvēki izliekas neko neredzam un dzīvo kā ierasts.

****

Īsumā par ekonomiku vēsturē: - 2013. gadā sākās ekonomikas sadalīšanās lielākos makro reģionos un visa veida tirdzniecība tika ierobežota, sākās lielākais naudas ierobežojumu un kontroles vilnis, kāds līdz šim civilizācijā bija. - 2003. gads bija globālais vienotais kreditēšanas buma maksimums, Latvija gatavojās lielākajam kreditēšanas burbulim tās vēsturē. Vieglo kredītu naudu varēja iegūt visi. - 1994. gadā tika demontētas ekonomiskās robežas ceļā uz globalizāciju. Latvijā visu privatizēja un noprivatizēto varēja ieķīlāt bankā biznesa attīstībai. - 1985. gadā pasaulē sākās «Reiganomikas» jeb printētās naudas uzvaras gājiens, PSRS sākās ceļš uz perestroiku, kooperāciju, spekulāciju utt. - 1976. gadā ekonomika atkopās pēc «zelta standarta» atsiešanas no ASV dolāra, pēc kā sākās «naftas dolāra» uzvaras gājiens…