Alda Ozola, SPRK padomes priekšsēdētāja. Svarīgs statuss un karjera

© F64

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) pirms kāda laika atļāva valsts uzņēmumiem «Sadales tīkls» (ST) un «Augstsprieguma tīkls» no 1. jūlija palielināt maksu par elektrības piegādi. SPRK kārtējo reizi izpildījusi un pārpildījusi visas valsts monopoluzņēmumu un Valsts kases prasības.

Publiskajā telpā izskanējuši pārmetumi: sak, kā gan var neapstiprināt tarifus, ja ienākumi šim veidojumam tieši no uzņēmumiem; kāpēc padomes locekļiem vajadzīgi vēl padomnieki un - vai līdztekus solīdajām algām tiek izmaksātas arī prēmijas. Cik zināms, pret publikācijām, kurās skartas šīs tēmas, SPRK nav vērsusies.

Daudzi, arī Valsts prezidents, ir sašutuši, un kāds ieraksts sociālajos tīklos pat bija tik skarbs, ka valdībai un ST novēlēja: «Kaut jūs slīkdami ūdeni prasītu!»

Tarifu paaugstināšanas pamatojumu publiski skaidrot vajadzēja arī SPRK padomes priekšsēdētājai Aldai Ozolai, kurai šī struktūra jāvada līdz 2028. gada vasarai. Un droši vien par dažādiem lēmumiem vajadzēs skaidroties vēl un vēl. Viņas horoskopā ir Saules aptumsuma ietekme, kas nozīmē, ka cilvēkam ir jābūt iesaistītam dažādos sabiedriskos procesos un uz viņa pleciem gulstas liela atbildība.

SPRK vadītājai piemīt ambīcijas, jo izteikti dominē Lauvas zodiaka zīme, kurā atrodas gan par personības ego «atbildīgā» Saule, gan prāta planēta Merkurs, gan sievišķā Venera. Ir arī daudz enerģijas, jo dominē Uguns stihija. Kopumā šis astro «komplekts» norāda uz vēlmi būt pirmajai, gūt atzinību. Ja ir vadības vai partneru novērtējums, tad cilvēks izdarīs vēl vairāk un labāk. Ja nepamatota kritika, tad pēc principa: «Dariet paši, es te nepiedalos.»

Emociju rādītājs Mēness horoskopā atrodas Vēža zodiaka zīmē, kam svarīgi savējie. Primāri tas izpaužas privātajā dzīvē, bet arī darba vidē labprāt sadarbojas ar zināmiem, pārbaudītiem cilvēkiem un savējos aizstāvēs un par viņiem parūpēsies.

Kopumā svarīgs statuss un karjera, un cilvēks centīsies attaisnot uzticēšanos, parādīt, ka ir labākais. Vai statusa un novērtējuma dēļ varētu rīkoties pret saviem principiem? Diez vai. Taču, ja ko tādu darīs, tad jutīsies slikti.