Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Dziesmu svētku bērniņš Anne

© KASPARS TEILĀNS / DZIESMU UN DEJU SVĒTKU ARHĪVS

9. jūlijā, kad Mežaparka estrādē izskanēja šā gada dziesmu svētku noslēguma koncerts, pasaulē nāca Vidzemes augstskolas un Valmieras kultūras centra jauniešu kora «Skan» dziedātājas Helēnas Zvaigznītes meitiņa, kurai vecāki devuši vārdu Anne. Zināms, ka jaunā māmiņa iepriekšējā vakarā nodziedājusi koncerta ģenerālmēģinājumā un pēc tam uzreiz nogādāta Rīgas Dzemdību namā.

«Esam priecīgi par jauko notikumu un novēlam mammai Helēnai, mazulītes tētim un viņas divgadīgajam brālītim sirsnīgu kopā būšanu!» feisbukā ziņoja svētku rīkotāji. Sveikt jaundzimušo un viņas māmiņu bija ieradušies gan svētku rīkotāji, gan dziesmu svētku virsdiriģente Aira Birziņa. «Ja mani aicinātu kļūt par Annītes krustmāti, droši vien es labprāt piekristu,» sarunā ar »Vakara Ziņām« teica diriģente un pastāstīja, ka Annītei un viņas mammai tikusi īpaša dāvana - paciņa ar lauku puķu sēklām, kādu pēc koru koncerta «Tīrums» saņēmuši visu koru diriģenti. «Protams, māmiņa saņēma arī citas dāvanas, taču man likās, ka sēklas varētu būt tiešām īpašas. Vēl smejoties teicām, ka varbūt Anne kādreiz nākotnē varētu kļūt par kordiriģenti un varbūt - arī dziesmu svētku virsdiriģenti,» piebilda Aira.

Atgādināsim, ka iepriekšējos dziesmu svētkos, kuri notika 2018. gadā, pasaulē nāca divi dziesmu svētku bērniņi - Sigvards un Austra, kuri šogad svētku laikā svin savu piekto dzimšanas dienu. Iepriekšējo svētku beidzamajā dienā Ķekavas jauktā kora «Mozaīka» dalībniecei Līgai Petrānei, kura, dodoties uz dziesmu svētku noslēguma koncertu, nepaguva iekāpt autobusā, piedzima dēliņš, kuram viņa deva vārdu Sigvards - par godu savam mīļākajam diriģentam Sigvardam Kļavam.

Pirms pieciem gadiem pasaulē nāca arī otrs dziesmu svētku bērniņš - meitenīte Austra, kuras mammu Ritu Sniedzi «ātrās palīdzības» automašīna nogādāja Rīgas Dzemdību namā tieši no Mežaparka estrādes, kur viņa kopā ar vīru un jaunāko bērnu klausījās, kā koncerta noslēgumā dzied vecākie bērni.