Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Arhibīskape Lauma Zušēvica. Lieliskas īpašības kalpošanai

© VALSTS PREZIDENTA KANCELEJA

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas pasaulē arhibīskape Lauma Zušēvica saņēmusi Triju Zvaigžņu ordeni par nesavtīgo un pašaizliedzīgo garīgo kalpojumu latviešu sabiedrībai un nozīmīgo veikumu latvietības stiprināšanā un latviešu jaunatnes audzināšanā ārpus Latvijas.

Ārvalstīs sievietes mācītājas nav retums, tostarp latviešu sabiedrībā. Pasaules luterāņu baznīcas draudzēs (nejaukt ar Latvijas evaņģēliski luterisko baznīcu - LELB) ir vairāk nekā 40 mācītājas, bet organizācijas virsvaldē - apmēram puse no pārstāvjiem. Latvijā tuvākajā laikā diemžēl nekas tāds nebūs, jo LELB arhibīskaps Jānis Vanags pārstāv izteikti konservatīvo virzienu un nepieļauj sieviešu ordināciju. Atšķirībā no senākiem laikiem, kad šo amatu ieņēma Kārlis Gailītis, kurš aizsaulē devās 1992. gadā. Tolaik tika ordinētas vairākas mācītājas, bet līdz ar Vanaga nākšanu pie varas viņām sākās grūti laiki.

Arhibīskapes astroloģiskajā kartē ir spēcīga Vēža zodiaka zīmes ietekme, kas norāda uz dzimtenes mīlestību un savu sakņu apzināšanos. Kaut arī dzimusi un augusi Amerikā, viņai nav vienalga, kas notiek Latvijā. Turklāt šī zodiaka zīme ir empātiska, spējīga uzklausīt, mierināt, allaž iestājas par savējiem. Lieliskas īpašības kalpošanai. Taču mācītājam jāprot arī būt publikas priekšā, kas nozīmē, ka nepieciešams artistiskums, spēja sevi pasniegt un aizvadīt vēsti klausītājiem. Laumas Zušēvicas horoskopā ir arī dubulta Lauvas zīmes klātbūtne. Tajā atrodas emociju rādītājs Mēness un sievišķā Venera. Šādas kombinācijas cilvēkam dod prasmi runāt ar auditoriju. Lauvas zīmei piemīt veselīgas ambīcijas. Bet, lūdzu, nekaitināt - ja vajadzēs, pratīs uzrūkt. It īpaši tad, ja kāds aiztiek savējos vai rīkojas negodīgi. Lauva pārmācīs, bet būs augstsirdīgs. Viņš guļošos nesit.

Arhibīskape Lauma Zušēvica ir spēcīga personība arī tāpēc, ka dzimusi starp Saules un Mēness aptumsumu. Šiem cilvēkiem dzīve bieži uzliek misiju darboties sabiedrības labā. It īpaši - Saules aptumsuma ietekme. Tā ir atrodama daudzu sabiedrisko darbinieku un pasaules politiķu astrokartēs.