Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kāpēc Kossovičs raujas sadarboties ar KNAB?

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā nonākusi Rīgas domes «Jaunās vienotības» frakcija. Tās politiķiem Vilnim Ķirsim un Olafam Pulkam domes frakcijas «Progresīvie/Par» vadītājs Mārtiņš Kossovičs pārmet, ka viņi izdara spiedienu un pat izsakot draudus domes darbiniekiem. Kossovičs saistībā ar to ir vērsies KNAB. Šajā kontekstā par atkāpšanos paziņoja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

«Pirmoreiz šajā domes sasaukumā esam saskārušies ar nu jau oficiālu klaju politisku ierēdņu ietekmēšanu, kad ierēdņi ir atklājuši pašvaldības līdzekļu izsaimniekošanu septiņu miljonu eiro apmērā. Neticami, bet atbildīgie politiķi dara visu, lai kavētu vai apturētu izmeklēšanu un piesegtu izsaimniekošanu un, iespējams, pat koruptīvas darbības,» sacīja Kossovičs.

Iepriekšējais Kossoviča trauksmes celšanas gadījums saistās ar kukuli, kas «progresīvo» domniekam piedāvāts par «Rīgas namu pārvaldnieka» pakalpojumu pārņemšanu. Apmērs - 2,1 miljons eiro. Kukuļa solītājs savu vainu noliedz, sakot, ka ir ierauts politiskajās spēlēs.

Publiskajā telpā nav parādījies neviens cits pašvaldības politiķis, kurš tā vēlētos sadarboties ar KNAB. Vai arī neviens nav tik modrs un aktīvs. Ko vēsta Mārtiņa Kossoviča astrokarte? Saule domnieka horoskopā atrodas Svaru zodiaka zīmē, kas bieži vien tiek raksturota kā svārstīga. Tā var būt ikdienišķās lietās, bet būtiskos jautājumos tiek pieņemti pārdomāti lēmumi. Taču šī tā dēvētā Saules zīme ir tikai mazs krikumiņš no kopējās horoskopa ainas. Patiesībā Kossoviča astrokartē liela nozīme ir Skorpiona zodiaka zīmei - tajā atrodas gan prāta planēta Merkurs, gan vīrišķais Marss. Cilvēkiem ar spēcīgu Skorpiona ietekmi piemīt analītisks prāts, viņi spēj uz šaha galdiņa saskatīt vairākus gājienus uz priekšu un var arī kaut ko darīt aiz aprēķina.

Dabā skorpioni ir plēsīgi, viņiem ir aste, kas noder gan aizsardzībai, gan uzbrukumam, un astes galā dzelonis, caur kuru pretinieks var saņemt indes devu. Astroloģijā daudzi skaidrojumi balstās uz asociācijām - Skorpionus nevajag kaitināt, jo viņi atspēlēsies. Ja ne uzreiz, tad kaut kad vēlāk. Varbūt piedos, bet neaizmirsīs. Cita starpā viņi ir arī lieliski «pelēkie kardināli» un aizkulišu spēlētāji.

Emociju rādītājs Mēness domnieka piedzimšanas brīdī atradies Vēža zīmē, kas iestājas par savējiem. Un savējos nekad neaizmirsīs un nepametīs.

Kopumā šis horoskops vēsta, ka cilvēks zina, ko un kāpēc dara.