VAKARA ZIŅAS. Aleksandrs Kiršteins. Nelokās līdzi visiem vējiem un viedokļus kā zeķes nemaina

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Aleksandrs Kiršteins ir Nacionālās apvienības biedrs un septiņu sasaukumu Saeimas deputāts. Visu savas publiskās darbības laiku strikti ieturējis «nacionālo līniju», jau sākot ar laiku, kad uzvirmoja Atmodas laika pirmās vēsmas. Piedalījies slavenajā LNNK dibināšanā Arkādijas parkā, balsojis par Latvijas Neatkarības atjaunošanas deklarāciju.

Tagad daļā sabiedrības neizpratni radījusi viņa nostāja skandālā ap partijas biedru, Ogres mēru Egilu Helmani, kurš gribēja sarīkot pilsētas muzejā porcelāna izstādi no sankcijām pakļautā Pjotra Avena kolekcijas un personīgi tikās ar Vladimiram Putinam tuvo oligarhu. «Nekādas sankcijas neaizliedz tikties ar Latvijas pilsoni, it sevišķi, ja tās sankcijas nav no ASV uzliktas, bet no Eiropas Savienības, kura pati nepārtraukti tirgojas ar Krievijas oligarhiem,» Saeimas debatēs izteicies Kiršteins. Šāda nostāja absolūti nepieņemama ir viņa partijas biedram, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājam Rihardam Kolam. Viņš uzskata, ka tādi izteikumi ir tāli no partijas nostājas.

Ko vēsta Aleksandra Kiršteina astrokarte?

Skatot galvenās tendences, redzams, ka deputāts ir cilvēks, kurš nelokās līdzi visiem vējiem un viedokļus kā zeķes nemaina. Visas personību veidojošās planētas atrodas Zemes stihijas zodiaka zīmēs. Ir Vērša un vēl spēcīgāka Jaunavas zodiaka zīmes ietekme. Pēdējā atrodas gan Saule, kas vēsta par personības kodolu jeb ego, gan prāta planēta Merkurs. Cilvēkiem ar šādām astro kombinācijām piemīt loģika un analītiska spriestspēja. Neviens ap stūri neapvedīs un neko neiestāstīs. Vērība pret detaļām gan var reizumis aizēnot skatu uz kopainu, un kāds komunikācijas manieri var uztvert kā piekasīšanos.

Emociju rādītājs Mēness Aleksandra Kiršteina piedzimšanas brīdī atradies Vērša zīmē, kas arī izceļas ar loģiku. Turklāt nāk klāt spītība. Pozitīvās lietas: neatlaidība, virzība uz mērķi, vēlme pēc stabilitātes. Mēnestiņš Vērsī vēlas, lai mājās valda kārtība. Šo pozīciju varam tulkot gan tiešā, gan pārnestā nozīmē - savās mājās vai arī savā zemē, savā valstī. Negatīvais: grūti pieņemt atšķirīgu viedokli. Arī konservatīvisms, ko var likt gan pirmajā, gan otrajā kategorijā - atkarībā no tēmas un/vai oponentu pozīcijas. Piemēram, diskusijās par Stambulas konvenciju vai civilās savienības likumprojektu.

Deputāta astrokartē nav sentimentāli emocionālo dzimtenes mīlestības kombināciju, kas parasti saistās ar Vēža zodiaka zīmi. Viņa lēmumi un izteikumi saistās ar loģiku un savu skatījumu uz situācijām.

Svarīgākais