VAKARA ZIŅAS. Dzīve pēc "Seksa un lielpilsētas": Kima Ketrela

© Scanpix

Angļu aktrise Kima Ketrela pasaules slavu ieguvusi, tēlojot vienu no Kerijas Bredšovas draudzenēm gan seriālā «Sekss un lielpilsēta», gan divās pilnmetrāžas filmās, taču atteicās turpināt Samantas Džonsas dzīvesstāstu, kad producenti nolēma projektu «atdzīvināt», vēsta kanāls «Fox Life».

Seriāla fanus visā pasaulē šokēja lēmums uzņemt seriāla «Sekss un lielpilsēta» turpinājumu bez iemīļotās varones, tāpēc Samantas prombūtnes iemesls tika skaidrots jau pirmajās kulta seriāla turpinājuma «Un tā tas laiks paiet» minūtēs. Proti, Samanta no Ņujorkas ir pārcēlusies uz dzīvi Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā un vairs neuztur ciešas attiecības ar Sāras Džesikas Pārkeres tēloto Keriju, Kristīnes Deivisas atveidoto Šarloti un Sintijas Niksones varoni Mirandu. Reālajā dzīvē Kima Ketrela skaidroja savu nevēlēšanos atkal «kāpt Samantas kurpēs» ar to, ka seriāla uzņemšanas laukumā valdījusi neveselīga gaisotne. Neoficiāli ir zināms, ka aizkulisēs Ketrelai un Pārkerei bijušas saspīlētas attiecības.

Kima Ketrela nu ir redzama jaunā, aizraujošā seriālā, kurā tēlo televīzijas evaņģēlisti. Seriāls «Nepieklājīgi bagāta» ar Kimu Ketrelu galvenajā lomā skatāms sestdienās plkst. 19.30 kanālā «Fox Life».

Meitene no Liverpūles

Kima Viktorija Ketrela ir dzimusi 1956. gada 21. augustā Liverpūlē, taču trīs mēnešu vecumā kopā ar vecākiem pārcēlās uz Kanādu, kur pavadīja nākamos 10 gadus. Kad Kimai bija 11 gadu, ģimene atgriezās Anglijā. Kima jau no agras bērnības sapņoja par aktrises karjeru un iestājās Londonas Gildholas Mūzikas un drāmas skolā, taču mācījās tikai gadu. Pēc neveiksmīgā mēģinājumā studēt Anglijā viņa atgriezās Kanādā. Sešpadsmit gadu vecumā viņa nolēma turpināt mācības un iestājās Amerikas Drāmas akadēmijā Ņujorkā.

Savu pirmo lomu aktrise nospēlēja trillerī «Rosebud» («Rožpumpurs») 1975. gadā 19 gadu vecumā. Spīdošajai lomai sekoja citas gan filmās, gan seriālos. Latvijas skatītājiem pazīstamākā ir komēdija «Policijas akadēmija», kas uz ekrāniem nonāca 1984. gadā. Lai gan viņas tēlojumu novērtēja gan kritiķi, gan skatītāji, Kima neparādījās turpmākajos sešos šīs franšīzes turpinājumos, jo aktrise izlēma par labu dalībai Brodvejas teātra mūziklā, kā arī citiem teātra uzvedumiem.

Loma kulta seriālā

1997. gadā viņa tika izvēlēta Samantas lomai seriālā «Sekss un lielpilsēta». Par šo lomu, kurai aktrise ir veltījusi teju desmit dzīves gadus, viņa saņēmusi daudzus apbalvojumus, tostarp arī prestižāko televīzijas balvu «Zelta globuss» 2003. gadā.

Seriāla fani ilgus gadus pēc filmēšanas beigām ir gaidījuši tā turpinājumu, un viņiem par prieku tika uzņemtas divas pilnmetrāžas filmas ar lielisko četrotni: Keriju, Samantu, Mirandu un Šarloti. Bija plānots filmēt arī trešo, taču šis nodoms netika īstenots. Ketrela žurnālistiem stāstīja, ka atteikusies no Samantas lomas iespējamā trešajā filmā pēc tam, kad bija izlasījusi tās scenāriju. Viņa bijusi šokā par kādu sižeta pavērsienu, kad viņas varone saņem seksuāla rakstura fotogrāfijas no Mirandas dēla - pusaudža. Pēc Ketrelas domām, lēmums atteikties no filmēšanas bijis smags, taču pareizākais.

Kima nenožēlo lēmumu atteikties tēlot Samantu seriālā «Un tā tas laiks paiet», kas ir «Seksa un lielpilsētas» turpinājums. Visiem, kas kritizē viņas nevēlēšanos atgriezties pie lomas, aktrise piedāvā iztēloties, kā būtu, ja viņi paši atgrieztos pie darba, kuru darījuši pirms 25 gadiem.

Romāns ar Kanādas premjerministru

Kimai ir bijusi vētraina privātā dzīve. Viņa trīs reizes bijusi oficiāli precējusies. Pirmoreiz - ļoti jauna, un par viņas tā laika partneri nav zināms praktiski nekas. Ar otro vīru aktrise dažus gadus nodzīvoja Frankfurtē Vācijā, kur viņa iemācījās tekoši runāt vāciski, taču gadu gaitā valodas zināšanas ir piemirstas. Ar trešo vīru - amerikāni Marku Levinsonu - viņa laulībā nodzīvoja no 1998. līdz 2004. gadam. Pāris kopā sarakstīja grāmatu «Satisfaction: The Art of the Female Orgasm» par sieviešu seksualitātes jautājumiem. Trešajā laulībā Kima, kurai toreiz bija 42 gadi, apsvēra iespēju kļūt par māti, taču atteicās no šīs domas, jo seriāla «Sekss un lielpilsēta» filmēšana dažbrīd ilga līdz pat 19 stundām dienā.

Pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados Kimai bija īslaicīgas attiecības ar toreizējo Kanādas premjerministru Pjēru Trudo - pašreizējā Kanādas premjerministra Džastina Trudo tēvu. Amizanti, ka 2016. gadā amerikāņu raidījums «60 minutes» parādīja ēterā Kimas bildi, kas bija uzņemta 1981. gadā, kļūdaini apgalvojot, ka viņa ir Trudo māte Margareta. Kimai ir bijuši romāni gan ar kolēģiem, gan ar politiķiem. Kopš 2016. gada viņai ir attiecības ar britu raidkorporācijas BBC darbinieku Raselu Tomasu.

Ievēro diētu kopš 1974. gada

Kima šovasar kļūs 67 gadus veca, taču vizuāli izskatās vismaz 15 gadus jaunāka. Aktrise neslēpj, ka īpaši rūpējas par savu jutīgo ādu. Viņa nekad neiziet no mājas, neuzklājot krēmu, kas pasargā no saules kaitīgās ietekmes. Ikdienā viņa minimāli lieto dekoratīvo kosmētiku, jo, kā pati saka: «Man patīk, kad āda elpo.»

Aktrise jokojot stāstījusi, ka ievēro diētu kopš 1974. gada, kad viņai apritēja 18. Kima neslēpj, ka viņai ļoti patīk garšīgi paēst, taču, lai uzturētu sevi formā, viņai ir strikti jāseko līdzi tam, ko viņa ēd. Piemēram desertu pēc maltītes viņa atļaujas tikai retos gadījumos. Kima katru otro dienu trenējas sporta zālē. Īpaši viņa iecienījusi fizioterapijas un jogas kombināciju. Pēc Kimas vārdiem, jo vecāka viņa kļūst, jo vairāk saprot, ka gara pastaiga var būt labs fiziskās formas uzturēšanas veids. Aktrise nenosoda tos, kuri ļaujas dažādiem uzlabojumiem, taču pati apgalvo, ka vēl nav izmantojusi plastikas ķirurgu pakalpojumus.

Spožā atgriešanās ekrānā

Seriāls «Nepieklājīgi bagāta», kurā Kima atveido Margaretu Monro, vēsta par turīgu Amerikas dienvidu štata Luiziānas ģimeni, kas savu bagātību ieguvusi, izveidojot kristīgo televīzijas tīklu. Sižeta notikumi aizsākas brīdī, kad ģimenes galva, Margaretas vīrs Jūdžins, iet bojā aviokatastrofā. Pēc viņa nāves atklājas, ka viņam ir bijuši trīs ārlaulības bērni, par kuru eksistenci Margareta un viņas bērni Ēriks un Rouza nav zinājuši. Bērni no citām attiecībām nu ir iekļauti arī aizgājēja testamentā un pretendē uz savu daļu no televīzijas impērijas. Margareta savukārt darīs visu, lai noturētu bagātību un varu savās rokās.

Svarīgākais