VAKARA ZIŅAS. Leons Rusiņš. Sarežģīts un pretrunīgs indivīds

© https://eumostwanted.eu/#/rusins-leons

LEONS RUSIŅŠ, IEKĻAUTS «EUROPOL» MEKLĒTĀKO NOZIEDZNIEKU SARAKSTĀ

16. aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983. gadā dzimusi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais dzīvesbiedrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja. Rusiņam bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 - nolēmumi par aizsardzību pret vardarbību, kas netika pildīti. Sieviete netika pasargāta. Tiesībsargājošās struktūras «pamētājušas bumbu» cita citai - kurš vainīgs, kurš ne, kādam krēsla zaudēšana. Bet nu jau par vēlu diskutēt. Vismaz šajā gadījumā.

Kad šis žurnāla numurs tika nodots drukai, Rusiņu nav izdevies aizturēt. Netiek izslēgts, ka viņš izdarījis pašnāvību. Tajā pašā laikā Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūra «Europol» Rusiņu iekļāvusi meklētāko noziedznieku sarakstā.

»Vakara Ziņas« regulāri veido aktuālu personu astroportretus, taču vēl nekad tas nav bijis tik smagi, jo iepriekš par cilvēkiem pārsvarā runājām profesionālā kontekstā un par lietišķajām īpašībām. Šis ir cits gadījums. Zinot, kas ir noticis, bija sarežģīti veidot šo portretu. Ne par vienu nevar teikt, ka viņš ir dzimis noziedznieks. Eksistē griba, un vienmēr ir iespējas doties pa to vai citu ceļu. Cilvēks var ar savām sliktajām īpašībām strādāt, bet var arī dot tām vaļu, uzvesties nekontrolēti un pastrādāt noziegumu.

Pirmais, kas piesaista uzmanību - atbilstoši horoskopam Rusiņš ir sarežģīts un pretrunīgs indivīds. Emociju rādītājs Mēness izveido spriedzes kombināciju ar prāta planētu Merkuru. Šāds stāvoklis norāda uz to, ka ir paaugstināti stresa riski, kas var rasties no tā, ka prāts saka vienu, emocijas ko citu.

Komunikācijas problēmu cēloņi var būt meklējami bērnībā, jo Mēness astroloģijā saistās gan ar bērnību, gan ar mājas dzīvi. Turklāt Mēness atrodas Lauvas zodiaka zīmē, kas pie pozitīviem aspektiem dod veselīgas ambīcijas, bet pie negatīviem - sajūtu, ka nav novērtējuma. Un tad rodas vēlme komandēt, noteikt toni un jūtama neiecietība pret atšķirīgu viedokli, piktums, ja kas nenotiek pēc paša prāta. To paspilgtina Saules (atbild par personības ego) atrašanās Auna zodiaka zīmē. Tā ir enerģiska, bet nereti arī impulsīva un konfliktējoša zodiaka zīme.

Vēl ir atsevišķas kombinācijas, kas norāda, ka ieceres un plāni var būt lielāki nekā reālās iespējas.

Tomēr kopumā horoskopā dominē Zemes stihija - tā ir spēja domāt praktiski un rēķināt vairākus gājienus uz priekšu. Faktiski - spēcīgāka par Aunu un Lauvu ir Vērša zīme, kurā atrodas prāta planēta Merkurs un vīrišķais Marss. Ja nepieciešams, tad cilvēks spēj rīkoties plānveidīgi un mērķtiecīgi.

Protams, iepriekš minētās kombinācijas sastopamas daudzu cilvēku horoskopos un viņi nebūt nav stājušies uz noziedzības ceļa. Līdztekus zvaigžņu «kodam» eksistē arī cilvēka griba, izvēle, ētikas principi u.tml.

Vakara Ziņas

«Katrā braucienā pārsteidzošākais ir cilvēki – gan tie, ar kuriem vienojošs ir ceļš, gan tie, ar kuriem šai ceļā ir lemts satikties. Tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā un ikvienā vietā, kur nonākam,» saka mūziķis, dziesmu autors, Latvijas Radio 5 direktors un «Velomūzikas» idejas autors Kārlis Kazāks.