Liel­bri­tā­ni­jā autoavārijā iet bojā latviešu mūziķe

© VZ arhīvs

Liel­bri­tā­ni­jai pie­de­ro­ša­jā Džēr­si­jas sa­lā 13. feb­ru­ārī ap pulk­sten 2 ava­rē­ja kā­da vī­rie­ša va­dī­ta au­to­ma­šī­na. Sma­gā stā­vok­lī slim­nī­cā ti­ka no­gā­dāts gan pats brau­cējs, ku­ra per­so­nī­bu po­li­ci­ja ne­at­klāj, gan arī au­to­ma­šī­nas pa­sa­žie­re – 27 ga­dus ve­cā Lat­vi­jas pil­so­ne Di­ta Pa­vār­nie­ce.

Diem­žēl me­di­ķiem ne­iz­de­vās glābt sie­vie­tes dzī­vī­bu. Au­to­va­dī­tājs lī­ku­mā uz slap­jā un slide­nā ce­ļa zau­dē­jis kon­tro­li pār spēk­ra­tu, tas sā­cis slī­dēt un ie­trie­cies kā­das mā­jas sie­nā.

Pa­vār­nie­ce sa­vu­laik bi­ju­si mei­te­ņu pop­gru­pas «Rim­mel Ro­ses» un Rī­gas Gos­pe­ļu ko­ra da­līb­nie­ce. Pirms vai­rā­kiem ga­diem vi­ņa pār­cē­lu­sies uz dzī­vi Džēr­si­jas sa­lā, kur tur­pi­nā­ja sa­vu mu­zi­kā­lo kar­je­ru, ko­pā ar Lau­ri Ro­zen­tā­lu iz­vei­do­jot pro­jek­tu «Soulm8». Vi­ņu pir­mais in­stru­men­tā­lais skaņ­darbs «Eternity» no­kļu­va ro­tā­ci­jā vai­rā­kās Sko­ti­jas ra­dio­sta­ci­jās, kā arī ie­gu­va Dei­va Stor­ma at­bal­stu vi­ņa ra­di­ošo­vā. Pa­vār­nie­ce An­gli­jā po­pu­la­ri­zē­ja arī lat­vie­šu di­zai­ne­ru un māk­sli­nie­ku dar­bus, va­dī­ja sie­vie­šu sa­nāk­ša­nu va­ka­rus Džēr­si­jā. Vi­ņa bi­ja di­zai­na fir­mas «Cris­tie­Cu­te» mār­ke­tin­ga di­rek­to­re.

Drau­dze­nes Di­tu rak­stu­ro īsi: «En­tu­zi­as­ma pil­na, gai­ša un ap­ņē­mī­ga būt­ne.» «Vi­siem, kas pa­zi­na Di­tu, šis ir ļo­ti liels zau­dē­jums un pār­dzī­vo­jums. Vi­ņa bi­ja vien­mēr smai­do­ša, jau­ka un brī­niš­ķī­ga. Vi­ņa bi­ja fan­tas­tisks cil­vēks, ku­ra dzī­ve diem­žēl ap­rā­vās daudz par ag­ru,» »VZ« teic kā­da Di­tas pa­zi­ņa.

Svarīgākais